Erika Kõllo pälvis kultuurkapitali aastapreemia

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kõllo sai kultuurkapitali aastapreemia.
Erika Kõllo sai kultuurkapitali aastapreemia. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Ida-Virumaa rahvakultuuri edendaja Erika Kõllo pälvis kultuurkapitali aastapreemia.

 Tallinna Balti jaama ootepaviljonis toimunud tseremoonial sai Kõllo rahvakultuuri edendaja aastapreemia rahvakultuuri valdkonna loova arendamise eest. Erika Kõllo on aastaid vedanud Ida-Virumaa rahvakultuuri edendamist. 

Kõigis kaheksas Kultuurkapitali valdkonnas kuulutati välja peapreemia ja elutööpreemia laureaadid, lisaks anti üle kujutava ja rakenduskunsti, rahvakultuuri ning audiovisuaalse sihtkapitali aastapreemiad, kokku 38 preemiat.                                                                                                                                                        

„Kultuurkapitali aluspõhimõtteid ei ole enam kui paarikümne aasta jooksul muudetud ja tänu sellele on teoks saanud paljud suured ja väiksemadki unistused Eesti kultuuris. Täna saavad tunnustuse need, kes on julgenud oma unistuste poole püüelda,“ ütles Kultuurkapitali nõukogu esimees, kultuuriminister Indrek Saar. „Kultuuri areng puudutab kogu ühiskonda ja viimasel aastal on Kultuurkapital olnud siin suunanäitaja. Meenutame uut klassikalise ilukirjanduse tõlkeprogrammi Hieronymus, mis kaasas erakapitali. Samuti lisandus Balti Kultuurifond, mis annab meie erakordselt hästi hoitud Kultuurkapitalile lausa rahvusvahelise mõõtme,“ lisas Saar. 

Kultuurkapitali juhataja Kertu Saksa sõnul on Kultuurkapitali preemiad loojate ja sporditegelaste jaoks väga suure väärtusega. „Juba 1995. aastast valib laureaate kultuuri- ja spordirahvas ise. Kolleegi tunnustus on kõige suurem austusavaldus, mis kultuuri- või sporditegijale osaks võib saada,“ ütles Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles