Noorsots kutsub Jõhvi võimude vastu meelt avaldama

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Prokopenko
Pavel Prokopenko Foto: Erakogu

Eesti noorsotside juhatuse liige Pavel Prokopenko, kes vähem kui pool aastat tagasi tervitas Martin Repinski saamist vallavanemaks, kutsub nüüd inimesi avaldama meelt Jõhvi vallavõimude tegevuse vastu.

Jõhvi gümnaasiumi vilistlane ja praegu Tartu ülikoolis õppiv Prokopenko, kutsub  inimesi Jõhvi vallamaja juurde protestima vallavõimude tegevuse vastu. Kui sotsiaalmeedias avaldatud üleskutses oli meeleavalduse ajaks märgitud alguses laupäev, 23. veebruar kell 10, siis äsja ütles ta Põhjarannikule, et kavatseb vallavõimude onupojapoliika ja eelarve laristamise vastase protestiaktsiooni läbi viia hoopis reedel, 22. veebruaril. Kellaaeg on veel täpsustamisel. 

Prokopenko ise kandideerib sotside nimekirjas ka riigikogusse. Prokopenko ei soovi protestimeeleavaldust seostada valimiste ega Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga. "Nähes, mis Jõhvi toimub, on mul selline mõte kodanikuna juba mitu kuud peas olnud," sõnas ta lootes, et meeleavaldusesele tuleb vähemalt 40-50 inimest. 

Tähelepanuväärne, et vähem kui pool aastat tagasi oli Prokopenko Põhjarannikus ilmunud arvamusloos Jõhvis suvel võimule tulnud vallajuhtide suhtes hoopis teist meelt. "Ma arvan, et enamik Jõhvi elanikke on optimistlikult meelestatud Repinski kui vallajuhi suhtes," kirjutas ta tookord, lisades, et Repinski on tema  arvates praegu parim vallavanema valik, "mida meie kohalikul "poliitturul" pakkuda on". 

"Olin tema suhtes ka ise liiga optimistlik," tunnistab Prokopenko nüüd. 

Koos meeleavalduse korraldamise üleskutsega avaldas Prokopenko ka nõudmised, mis meeleavaldusel esitatakse. Avaldame need siinkohal muutmata kujul.

Meie, Jõhvi elanikud, seisame Jõhvi võimu onupojapoliitika ja eelarve laristamise vastu!

ME SEISAME:

1) Valla- ja vallavalitsuse hallatavate institutsioonide otstarbetu töökohtade loomise vastu - Andrei Ojamäe peab taanduma Jõhvi spordikooli koosseisu loodud ametikohalt ja Jekaterina Vassiljeva peab loobuma palgast, mida hakkab teenima Noorteparlamendi arvelt;

2) Vallavanema,abivallavanemate ja volikogu esimehe palgatõusu vastu;

3) Ebaseaduslike vallandamiste vastu - Jõhvi hooldekeskuse juht, ja Sipsiku õppealajuhataja peavad saama oma töökoha tagasi;

4) Onupojapoliitika vastu - Jõhvi spordikooli direktori ametisse nimetatud Fedorenko, Jõhvi spordikooli loodud ametikohale palgatud Ojamäe ning Jõhvi hooldekeskuse juht on kõik, kas otsesed või kaudsed praeguse võimuliidu tegelased;

5) Eelarve ebaseadusliku vastuvõtmise vastu;

6) Rahvaga manipuleerimise vastu;

7) Mitte legitiimse omavalitsuse ümbernimetamise ja sellega kaasnevate lisakulutuste vastu;

8) Ettevõtete hankemahtude kahekordistamise vastu - N&V eelarve kahekordistamine 800 tuhandelt eurot 1.6 miljoni euroni EI OLE õigustatud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles