Oletatav mõrvar sai sundravi ja naaseb kohtupinki

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõtke tänav Sillamäel.
Sõtke tänav Sillamäel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Rohkem kui kuus aastat tagasi Sillamäel sooritatud julmas mõrvas süüdistatav mees läbis psühhiaatrilise sundravi ning astub peagi taas kohtu ette.

Esimene kohtuistung selles ammuses kriminaalasjas pidi Viru maakohtu Narva kohtumajas toimuma 2018. aasta novembris, ent lükkus mitmetel põhjustel käesoleva aasta veebruari lõppu.

Süüdistuse kohaselt peksis toona 17aastane Maksim Komarovski 2012. aasta 26. septembril Sillamäel Sõtke tänava maja korteris läbi 36aastase meesterahva. Viru ringkonnaprokuratuuri teatel toimetas Komarovski ohvri pärast seda tänavale, tiris ta maja taha ning lõi teda seal mitu korda noaga.

Seejärel naasis noormees korterisse. Talle avas ukse 65aastane meesterahvas, keda Komarovski samuti noaga lõi, kuid tema haav ei olnud eluohtlik. Seejärel läks Komarovski korterist minema.

Tapetud meesterahva surnukeha leiti järgmisel päeval.

Komarovski võeti vahi alla ning talle esitati süüdistus julmal viisil toime pandud mõrvas ja füüsilise vägivalla kasutamises. Ent juba 2013. aasta juunis suunas Viru maakohus süüdistatava psühhiaatrilisele sundravile.

2016. aasta detsembris loeti psühhiaatriline sundravi Tartu maakohtu otsusega lõpetatuks.

Pärast seda määrati Komarovskile prokuratuuri taotlusel kohtupsühhiaatria-kohtupsühholoogia kompleksekspertiis, milles ekspert jõudis järeldusele, et süüdistatav on oma psüühilise seisundi poolest võimeline osalema kohtuistungil ning kandma vanglakaristust ega vaja psühhiaatrilise sundravi kohaldamist. Seejärel uuendas prokuratuur kriminaalmenetluse ning saatis toimiku kohtusse üldmenetluse korras.

Praeguseks on süüdistatav juba 24aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles