President: munitsipaalmeediale ei ole õigustust

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid esines möödunud aasta augusti lõpus  Narva volikogus, mille juhiks oli mõned nädalad varem saanud Iriina Janovitš.  Sama volikogu otsustas tänavu kulutada Narva eelarvest linnalehe väljaandmiseks ligemale 200 000 eurot.
Kersti Kaljulaid esines möödunud aasta augusti lõpus Narva volikogus, mille juhiks oli mõned nädalad varem saanud Iriina Janovitš. Sama volikogu otsustas tänavu kulutada Narva eelarvest linnalehe väljaandmiseks ligemale 200 000 eurot. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Seni, kuni meil on veel üks omastehooldaja või puudega lapse pere, kes tunneb, et kohalik omavalitsus ei ole tema jaoks kõike teinud, ei ole minu jaoks olemas õigustust vallalehtede väljaandmisele," ütles president Kersti Kaljulaid esinedes kolmapäeval Eesti linnade ja valdade päeval peetud kõnes.

Kersti Kaljulaid ütles Tallinna kokkutulnud omavalitsusjuhtidele, et talle on endiselt arusaamatu kõik see, mis puudutab linna- ja vallalehti.

President tõdes, et munitsipaallehte väljaandmise vajalikkusega ta ei nõustu. "Seda võib olla kena teha, aga seni, kuni meil on asju, mida peab tegema, ei ole põhjendatud piiratud ressursi kulutamine sellistele asjadele. Seni, kuni meil on veel üks omastehooldaja või puudega lapse pere, kes tunneb, et kohalik omavalitsus ei ole tema jaoks kõike teinud, ei ole minu jaoks olemas õigustust vallalehtede väljaandmisele," oli  Kaljulaid otsekohene.

Ida-Virumaal on viimase poole aasta jooksul mitmed omavalitsused märgatavalt suurendanud kulutusi  munitsipaallehtede väljaandmisele. Eelmisel suvel Jõhvis võimu haaranud Martin Repinski vallavalitsus suurendas vallalehe mahtu ja ilmumissagedust. Narva linnavalitsus hakkas alates eelmisest novembrist välja andma oma linnalehte planeerides selleks ligemale 200 000 eurot maksumaksjate raha. Sillamäe linn kulutab munitsipaalmeediale ligemale 100 000 eurot aastas. Samal ajal kuuluvad nii Narva kui Sillamäe Eesti kõige vaesemate omavalitsuste hulka.

Puudutades oma kõnes tarkust, märkis president muuhulgas ka seda, et kohalike juhtide tarkusest sõltub  see, kas tahetakse saada Euroopa kultuuripealinnaks või lastakse see plaan allavett. See oli ilmselge torge Narva linnavõimude  suunas. "Tallinnast võib küll innustada ja kaasa mõelda, aga tegijad ja otsustajad on ikkagi koha peal," tõdes ta.

Mida president veel Eesti omvalitsusjuhtidele rääkis, saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles