Ka kella 16 ajal oli Ida-Viru valimisaktiivsus selgelt Eesti madalaim

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaa valimisaktiivsus oli pühapäeval kella 16se seisuga 41,6 protsenti, miis jääb endiselt väga tugevasti alla Eesti keskmisele, mis oli selleks ajaks kerkinud juba 57,2 protsendini.

Pühapäeval kella 16ks oli Ida-Virumaal valimas käinud 41,6 protsenti hääleõiguslikest kodanikest, mis on ülekaalukalt kõige madalam näitaja võrdluses teiste maakondadega.

Kõigis teistes maakondades oli kella 16ks valimas käinud üle 50 protsendi valijatest. Ida-Virumaa oli kõvasti maas ka pingereas eelviimasel kohal olevast Valgamaast, kus kella 16ks oli oma hääle andnud 53,3 protsenti hääleõigustlikest kodanikest.

2015. aastal oli Ida-Virumaal valimispäeval kella 16ks hääletamas käinud 47,7 protsenti valijatest. Tookord kujunes Ida-Virumaa valimisaktiivsuseks lõpuks 55 protsenti. Seekord on seniste andmete põhjal küsitav, kas 50 protsendii piir õnnestub ületada.  

Valimisjaoskonnad on pühapäeval avatud kuni kella 20ni.

Milline oli Eestis valimisaktiivsus kella 16ks teistes maakondades vaata vabariigi valimiskomisjoni kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles