Riigiametnikud tähistasid koos Taukari ja Linnaga Eesti sünnipäeva (1)

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Erik Taukari bänd pälvis riigiametnike peol eriti nooremate osalejate palava toetuse ja poolehoiu.
Karl-Erik Taukari bänd pälvis riigiametnike peol eriti nooremate osalejate palava toetuse ja poolehoiu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmapäeva, 6. märtsi õhtul tähistati Eesti riigiametnike klubi ja Viru vangla eestvedamisel Jõhvi kontserdimajas Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva.

Peol, kuhu olid kutsutud kõik Ida-Virumaa avaliku sektori teenistujad koos kaaslastega, osales seekord ligi pool tuhat inimest Narvast Rakvereni ja Peipsist Sillamäeni.

"See pidu on üks kahest Eesti riigiametnike klubi korraldatavast suurüritusest ning selle eesmärk on tunnustada nende tublide inimeste igapäevast tööd Eesti riigi kohalolu ja eestimeelsuse eest seismisel maakonnas, suurendada eri asutuste koostööd ning rikastada kultuurielu," ütleb Viru vangla ja Eesti riigiametnike klubi projektijuht Virve Linder.

Meeleolukal peol esinesid Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi õpilaste kõnekoor, keda juhendas õpetaja Ilme Hallik, ja tantsustuudio Viis Tähte. Muusikalisi elamusi pakkusid Ivo Linna ja Supernova ning Karl-Erik Taukari bänd.

"Üritust toetasid justiitsministeeriumi vanglate osakond, rahandusministeeriumi Ida-Viru talitus ning politsei- ja piirivalveamet. Nad kutsuvad ka teiste avaliku sektori asutuste ja eraettevõtete esindajaid koostööle, et pakkuda kohalikele ühiselt kvaliteetsemaid üritusi, et igaüks ei peaks iseseisvalt püüdma vahenditega, mis kõigil piiratud on, korraldada sama eesmärgiga üritusi. Meie eesmärk on ju ühine − edendada Ida-Virumaa elu," ütleb Linder.

Peolised said omalt poolt anda panuse, tehes annetuse korjanduskasti, toetamaks Ida-Virumaa vähekindlustatud perede lapsi.

Eesti riigiametnike klubi loodi selleks, et aidata kaasa valitsuses väljatöötatud Ida-Virumaa tegevuskava eesmärkide saavutamisele. Suures osas aitavad neid eesmärke ellu viia Ida-Virumaal töötavad ja elavad eestimeelsed avaliku sektori töötajad ning nende vaimu üleval hoidmiseks ongi klubi loodud.

Klubis toimuvad iga nädal koolitused, vestlusõhtud eri elualade esindajatega, kellega tihti arutletakse Ida-Virumaa edendamise teemadel, väljasõidud, tutvumaks Ida-Virumaa kaunite paikade ja põnevate asutustega, ning erisugused meelelahutusüritused, mida rahastatakse puhtalt liikmete kuumaksust ja omaosalusest. Riigi panus on klubiruumi rent päeval läbiviidavate vanglateenistuse ja politsei koolituste ning koosolekute jaoks ja eelmainitud ürituste korraldamine.

Klubi toetab omalt poolt kohalikku kultuurielu ühiste kontsertide, teatrietenduste, filmiõhtute külastuste korraldamisega, ergutab inimesi osalema ja jagama infot maakonnas toimuva kohta ning osaleb heategevusprojektides. Klubisse on oodatud kõik avaliku sektori töötajad, näiteks praegu on liikmete hulgas kõige rohkem õpetajaid. Klubiga saab liituda aasta ringi ja järgmisele ühisüritusele oodatakse kõiki oktoobris, mil tähistatakse maakonna esmamainimise aastapäeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles