Õpilase soovimatus tundi minna põhjustas Kohtla-Järve koolis pommipaanika (2)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järve gümnaasium evakueeriti esmaspäeva hommikul pommipaanika tõttu.
Järve gümnaasium evakueeriti esmaspäeva hommikul pommipaanika tõttu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koolipoiss, kes ei tahtnud tundi minna mõtles välja pommiloo, mis põhjustas esmaspäeva hommikul kogu kooli evakueerimise ning demineerijate ja politsei väljakutsumise. 

Teade pommikahtlusest läks häirekeskusesse umbes kella poole kümne paiku. Kõik lapsed ja õpetajad evakueeriti umbes poole kilomeetri kaugusel asuvasse Virumaa Kolledžisse. Demineerijad pommi ei leidnud ning lapsed ja personal naasid kooli umbes kell 10. 45. 

"Lihtsalt üks 6. klassi poiss ei tahtnud tundi minna ja andis teada, et keegi pani punase toruga pommi ühe õpetaja auto alla. Visuaalsel teel vaatasime kõigepealt ise, aga midagi ei märganud. Poiss jäi endale kindlaks ning administraator otsustas, et tuleb häirekeskust teavitada," rääkis Järve gümnaasiumi direktor Anne Endjärv Põhjarannikule. Ta lisas, et  sama poisiga on ennegi olnud probleeme, et ta ei soovi tundidest osa võtta. "Saatsime ta koju ning erakorraline õppenõukogu otsustas kooli juhtkonna ettepanekul see õpilane neljaks päevaks õppetööst eemaldada. Sellise võimaluse annab ka põhikooli- ja gümnaasiumiseadus," sõnas Endjärv. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles