Jõhvis startis maakondlik kooliteatrite festival

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Vanalinna kooli  õpilased võlusid publikut mitte pelgalt oma näitlemisoskuse, vaid ka musikaalsuse ja lavalise liikumisega.
Sillamäe Vanalinna kooli õpilased võlusid publikut mitte pelgalt oma näitlemisoskuse, vaid ka musikaalsuse ja lavalise liikumisega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval algas Jõhvi kontserdimajas Ida-Virumaa kooliteatrite festival, mille käigus astub kolme päeva jooksul lavale ligi 300 noort näitlejat. 

Osalejate nimekirjas on ligi 20 loomekollektiivi Narvast, Sillamäelt, Kohtla-Järvelt, Jõhvist, Mäetaguselt ja Illukalt, kes esitavad festivali käigus kokku 30 etendust. See on kõigi aegade rekord. 

Žürii jõudis festivali avapäeva esimesel poolel ära vaadata viis etendust. Pärast iga etteastet toimus ka etenduse arutelu.

"Muidugi pabistavad esinejad alati ning seda on näha. Ent see on normaalne, sest isegi elukutselised näitlejad närveerivad alati, kuid oskavad seda paremini varjata," ütles juba neljandat aastat festivali žüriis olev elukutseline näitleja Jekaterina Novosjolova. Tema sõnul on nähtud etendused olnud suurepärased ning festivali tase on aasta-aastalt tõusnud.  

"Lapsed ootavad meie hinnangut, nad vajavad meie soovitusi, meie aga omakorda saame laval nähtust tohutul hulgal emotsioone. Esialgu on veel vara järeldusi teha, kuid võin öelda, et mina isiklikult vaatan kõiki etendusi ülima naudinguga," lausus Novosjolova. 

Kui esmaspäeval olid laval põhikoolide trupid, siis 10. märtsil astuvad vaatajate ette vanemate klasside õpilased. Kolmapäeval on aga kord kõige nooremate käes. Festivali koordinaator Anne Uttendorf kutsub publikut etendusi vaatama, seda enam, et sissepääs on tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles