VIDEO Vaata, milline rannapromenaad rajatakse Sillamäele (1)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe rannapromenaad.
Sillamäe rannapromenaad. Foto: Eskiis / Sillamäe linnavalitsus

Sillamäe rannapromenaadi projekteerija Selektor Projekt tõi avalikkuse ette rannapromenaadi visualiseeritud lahenduse.

Sillamäe kesklinnast sadamani ulatuva rannapromenaadi rajamine läheb eeldatavasti maksma 3,3 miljonit eurot, sellest 2,3 miljonit eurot tuleb Euroopa Liidult.

Promenaadi projekteerimise hind oli koos käibemaksuga 158 400 eurot.

Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg rääkis mullu kevadel, et ehitustööd peaksid algama 2019. aastal ning rannapromenaad peab valmima 2020. aasta 30. novembriks.

Sillamäe rannapromenaadi rajamisega korrastatakse praegu tühermaaks olev rannaala ja  Sõtke jõe suudme ümbrus. Kui Sillamäe peaks kunagi tulevikus valmis ehitama jahisadama, siis annaks promenaad linnavalitsuse hinnangul võimaluse seda paremini linnasüdamega siduda.

Rannapromenaadi rajamine on jätk Sillamäe linna korrastamisel. Eelmise sammuna sai 1,4 miljoni euro eest värske ilme kesklinna kuulsate treppide juurest mere äärde viiv Mere puiestee, mille rekonstrueerimine sai valmis 2017. aasta lõpus.

Rekonstrueeritud Mere puiestee Sillamäel.
Rekonstrueeritud Mere puiestee Sillamäel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles