Anna politseile märku, kus tuleks rohkem patrullida

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklustalgud on aastaid keskendunud liikluse rahustamisele ja kiiruseületajate korralekutsumisele.
Liiklustalgud on aastaid keskendunud liikluse rahustamisele ja kiiruseületajate korralekutsumisele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänavu toimuvad liiklustalgud 3. aprillil ja teema on nagu ikka viimastel aastatel kiiruse ületamine. Koha ja ka kellaaja, kus ja millal peaks sel päeval politsei kõrgendatud jõududega kohal olema, valivad inimesed ise. 

Avatud on veebileht www.liiklustalgud.ee, kus kõik saavad nädala lõpuni ettepanekuid esitada. Vältimaks rämpspostitusi, tuleb ennast tuvastada ettepanekut tehes Facebooki kaudu. Nii ei saa ka naljavennad politseijõude hulgipostitustega aprilli alguses kuskile sohu suunata. Politsei analüüsib seejärel andmeid ja enimmärgitud kohtades ja kellaaegadel võib 3. aprillil kindlasti patrulle kohata. Samuti kasutatakse saadud andmeid ka muul ajal patrullide töö planeerimiseks, mitte ainult liiklustalgute päeval. 

Politsei loeb kiiruse ületamist üheks suuremaks ohuteguriks meie liikluses ning liiklustalgute päeval ollakse väljas suurte jõududega. Eelmisel aastal oli aktsioonil väljas veerand tuhat politseiametnikku üle Eesti ning vesteldi 1013 inimesega, 269 juhil oli jalg nii raske, et alustati ka menetlust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles