Hulkuvate koerte püüdmine korraldati Narvas kahtlastel asjaoludel

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuvate koerte püüdmise, varjupaigas pidamise ning nende endiste ja uute omanike otsimisega hakkab Narvas nüüdsest tegelema kasside varjupaik. Teisi selleks eraldatud eelarveraha kasutamisest huvitatuid ei leidunud.
Hulkuvate koerte püüdmise, varjupaigas pidamise ning nende endiste ja uute omanike otsimisega hakkab Narvas nüüdsest tegelema kasside varjupaik. Teisi selleks eraldatud eelarveraha kasutamisest huvitatuid ei leidunud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Narva linnavalitsuse linnamajandusamet korraldas hanke hulkuvate koerte püüdmise, pidamise ja omanike otsimise teenuse osutaja leidmiseks. Hange korraldati kümne päevaga ning riigihangete registris avaldamata. Ainsana võttis sellest osa igal aastal linnaeelarvest toetatav mittetulundusühing, kes küsis iga tulevikus püütava koera eest neljakohalise summa. Hankel osalenud varjupaiga tööd juhib sellesama linnamajandusameti töötaja.

Hulkuvate loomade püüdmisega tekkisid Narvas suured probleemid juba möödunud aastal, mil Ida-Virumaa kõige kogenum loomade varjupaik, Kohtla-Järve MTÜ Loomade Varjupaik Grey Dogs keeldus piirilinnaga koostööd jätkamast. Põhjarannik kirjutas toona, et Grey Dogsi entusiastidele ei pakkunud  see enam huvi ega olnud neile ka tulus: Narva sõit on üle poolesaja kilomeetri üks ots, väljakutseid tuleb oodata ööpäev läbi, loomi tuleb hoida oma baasis − ja kõik need kohustused 960 euro eest kuus (tehingu hind tol hetkel).

Kaks edutult lõppenud hanget hulkuvate koerte ja kassidega tegelda soovijate leidmiseks kuulutas Narva linnamajandusamet välja juba 2019. aastal. Erinevalt varasematest aastatest avaldatakse neid kuulutusi sellest aastast peale Narva veebilehel ilma riigihangete registris avalikustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles