Repinski otsustas ametist lahkumast keeldunud raamatukogu direktori vallandada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Spitzile öeldi reede hommikul vallavalitsuses, et see on tema viimane tööpäev raamatukogu direktorina.
Ingrid Spitzile öeldi reede hommikul vallavalitsuses, et see on tema viimane tööpäev raamatukogu direktorina. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavalitsus eesotsas vallavanem Martin Repinskiga otsustas vallandada ametist Jõhvi raamatukogu direktori Ingrid Spitzi, kes keeldus poolte kokkuleppel ametist lahkuma. 

Spitz käis reede hommikul Jõhvi vallavanemaga kohtumas, kus talle tehti ettepanek valida: kas ta lahkub poolte kokkuleppel ametist, saades hüvitist kuue kuupalga ulatuses või ta vallandatakse tööandja maine kahjustamise ettekäändel. 

Selle nädala algul tegi Repinski Spitzile ettepaneku lahkuda poolte kokkuleppel saades poole aasta palga suuruse hüvitise. Spitz otsustas, et ta ei võta pakkumist vastu. 

Reede hommikul pärast kella üheksat ütles Spitz Põhjarannikule, et ta korjab asju kokku, sest vallavalitsus pidi tema töölt vabastamise küsimuse otsustama samal päeval. Vallavanem ei ole siiani selgitanud põhjusi, miks ta peab vajalikuks Spitzist vabaneda.

Spitz ütles, et tööandja maine kahjustamiseks peab vallavalitsus asjaolu, et talle tehtud lahkumisettepanek avalikuks tuli. "Aga miks pa pidin sellest vaikima kui ajakirjanik minu poole nende küsimustega pöördus?", sõnas ta Põhjarannikule reede hommikul. 

Martin Repinski ütles Põhjarannikule, et ta on valmis olukorda kommenteerima reede pärastlõunal. 

Sel nädalal sundis vallavalitsus ametist lahkuma ka vallavalitsuse finantsteenistuse juhi asetäitja Ellu Bloki, kellele samuti pakuti kuue kuupalga ulatuses hüvitist. Eelmisel nädalal lahkus samuti poolte kokkuleppel kauaaegne vallasekretär Piia Lipp. Oma nõusoleku ettepanekule töölt lahkuda on andnud ka 19 aastat Jõhvis sotsiaalteenistust juhtinud Sirli Tammiste, kellele makstakse selle eest 3 kuupalga suurune hüvitis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles