Kohtla-Järve riigigümnaasiumi direktoriks pürib kuus inimest

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laidmets, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler
Mart Laidmets, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridus- ja teadusministeerium valib loodavale Kohtla-Järve riigigümnaasiumile juhi kuue kandidaadi seast, kes esmaspäeval lõppenud konkursile sooviavalduse saatsid.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Tarmu Kurm ütles, et konkursil osaleb nii kohalikke kui inimesi väljastpoolt Ida-Virumaad.

Võimalikult kiiresti 

"Kõigepealt vaatab komisjon dokumendid üle ja otsustab, keda vestlusele kutsuda. Ministeeriumi eesmärk on võimalikult kiiresti vestlused ära pidada, aga see ei sõltu ainult meist, vaid ka kandideerijate ajakavast."

Ministeerium otsib põlevkivilinna riigigümnaasiumile juhti teist korda − läinud kevadel direktoriks valitud Irina Putkonen, kelle suhtes tekkis tugev vastuseis kohaliku eesti kogukonna seas, teatas jaanuaris ametist lahkumisest. Putkonen valiti riigigümnaasiumi juhiks kaheksa kandidaadi seast.

Aprilli keskel töörühm 

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets lootis, et uus direktor saab end kohalikule kogukonnale tutvustada 17. aprillil, kui teist korda koguneb riigigümnaasiumi loomist nõustav töörühm. Selleks ajaks peaks uus juht jõudma end asjadega kurssi viia ja sõna sekka öelda. Töörühmal on plaanis minna vaatama ka kerkivat koolimaja.

Laidmets lisas, et arvatavasti on selleks ajaks koos ka uus valitsus, kellel töörühm aitab otsuseid langetada sisulistes küsimustes. Muu hulgas teeb töörühm ettepaneku loodava kooli õppekeele kohta, mis on palju kirgi kütnud. Kohtla-Järve gümnaasiumi loomist nõustav töörühm sündis valitsuse 21. veebruari kabinetinõupidamise otsusena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles