Kohtla-Järve volikogul ei kulunud eelarve vastuvõtmiseks isegi 10 minutit (1)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Riina Ivanova ja aseesimees Arne Berendsen.
Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Riina Ivanova ja aseesimees Arne Berendsen. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Uuest aastast suurema sissetuleku saanud Kohtla-Järve volikogu saadikute töötegemise aeg jätkab kokkukuivamist: kui veebruarikuu ainus istung kestis vaid 18 minutit, siis sel neljapäeval toimunud märtsikuu istungil saadi hakkama veelgi kiiremini -  13 minutiga, mille jooksul jõuti muuhulgas võtta vastu linna aastaeelarve ja õnnitleda volikogu sünnipäevalapsi.

Nii nagu kuu aega tagasi, oli ka seekordsel istungil päevakorras vaid kaks küsimust. Neist aasta ühele kõige olulisemale  küsimusele - aasta eelarve vastuvõtmisele - ei kulunud volikogu liikmetel isegi kümmet minutit.

Jaanuarikuu korralisel istungil oli päevakorras kolm küsimust ja siis kulus nende arutamiseks 18 minutit. Jaanuaris toimus ka üks erakorraline istung, kus arutati linna rahalise kohustuse suurendamist kavandatavas spordilinnakus. Sellele istungile kulus aega 28 minutit, millest 11 minutit oli vaheaeg.

Seega tänavuse aasta esimese kolme kuu jooksul toimunud istungite koguaeg ulatub ligikaudu ühe tunnini ja selle aja jooksul on arutatud 8 küsimust.

Kohtla-Järve volikogu aseesimees Arne Berendsen ütles Põhjarannikule, et istungid on viimastel kuudel nii lühikesed olnud, kuna saadikutele pole rohkem materjale tulnud. Osaliselt on selline olukord tema sõnul tekkinud ka sellest, et volikogu läks uuest aastast üle uuele töökorrale, mille kohaselt on eelnõude menetlustähtajad pikemad. "Näiteks ettepanekute esitamiseks eelnõu juhtivale komisjonile on nüüd aega 20 päeva. Ma arvan, et juba aprillis tuleb päevakorda rohkem küsimusi," sõnas ta, märkides, et lisaks on volikogu varasemast rohkem küsimusi delegeerinud otsustamiseks linnavalitsusele.

Kohtla-Järve linnavolikogu esimehe Riina Ivanova ametipalk on 4320 eurot. Volikogu aseesimehed Vladimir Evve ja Arne Berendsen saavad 540 euro suurust igakuist hüvitist. Komisjonide esimeeste hüvitiste suurus on 378 eurot. Volikogu lihtliige saab 162 eurot ja lisaks veel 108 eurot komisjoni istungil osalemise eest.

Kohtla-Järve tänavuse aasta eelarve eelnõu kohaselt on linnavolikogu kantselei kulutusteks kavandatud 305 000 eurot. Suurema osa sellest moodustavad volikogu juhtidele ja liikmetele makstavad tasud ja hüvitised.

Kohtla-Järve volikogu liikmed on sidunud oma palgad ja hüvitised alampalgamääraga. Tänu sellele kasvavad igal aastal koos alampalga tõusuga automaatselt ka nende sissetulekud.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles