PÄEVA PILT: teedel mõõdetakse kiirust

Peeter Lilleväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisut üle lubatud kiiruse sõtjaid politsei kinni pidama ei hakanud.
Pisut üle lubatud kiiruse sõtjaid politsei kinni pidama ei hakanud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alates  kolmapäeva hommikust toimuvad ühe ööpäeva jooksul üleriigilised liiklustalgud, kus politsei mõõdab tugevdatud jõududega lubatud piirkiirusest kinnipidamist neis kohtades, mida elanikud ise probleemseks peavad.  

Jõhvi jaoskonnas tabati kolmapäeva ennelõunal vaid üks kihutaja, kuid see ei tähenda, et lubatud sõidukiirusest kinnipidamisega probleeme ei oleks. Välja joonistus see, et enamik roolikeerajaid oli kõvasti kodutööd teinud, täpselt välja kalkuleerinud oma spidomeetri vea ja politsei radari tolerantsi ning sõitis piiri peal ehk siis pisut üle lubatud kiiruse, kuid mitte nii palju, et politsei neid kinni peaks. Nii piirdutigi selliste sõitjate puhul enamjaolt lihtsalt peavangutamise ja näpuviibutamisega, kuid kinni pidama neid ei hakatud. 

Jääb loota, et liiklustalgud mõneks ajaks paljusid juhte natuke taltsutavad. Liiklusõnnetuse puhul kasvavad mõjuvad jõud ruutsõltuvuses ja isegi väike kiiruseületamine muudab õnnetuse oluliselt raskemaks, tuletab politsei kõikidele liiklejatele kevadel meelde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles