Kohtlajärvelased ootavad Ahtme õlitehase kohta vastuseid

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanitav tehas asuks küll tööstusalal, ent kui kaugele selle mõju võiks ulatuda, pole ümbruskonna elanikel aimugi.
Plaanitav tehas asuks küll tööstusalal, ent kui kaugele selle mõju võiks ulatuda, pole ümbruskonna elanikel aimugi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni eestvõttel arutletakse täna rahvakoosolekul Ahtmesse põlevkiviõlitehase rajamise üle; volikogu majanduskomisjon arutab seda teemat homsel istungil.

Kohtla-Järve elanikud muutusid ärevaks juba enne seda, kui OÜ Corestone Production Kohtla-Järve linnavalitsuselt kavandatava Ahtme õlitehase jaoks detailplaneeringu algatamist taotles. Üksnes sõna "õlitehas" ajendas linnaelanikke selle vastu allkirju koguma − seda enam, et arendaja plaanide kohta midagi täpsemalt teada ei olnud. Murelikuks muutusid ka Alutaguse valla elanikud − tehas tuleks ju üsna valla piirile.

Pärast detailplaneeringu algatamise taotlusest teadasaamist võttis linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon nõuks asjaosalised ja linnaelanikud kokku kutsuda, et asi selgemaks arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles