Kohtla-Järve korterite hinnatase kukkus tavapärasele tasemele tagasi

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurajoon Kohtla-Järve Ahtme linnaosas.
Elurajoon Kohtla-Järve Ahtme linnaosas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve korterite keskmise hinnataseme tõus veebruaris viimase kümne aasta kõrgeimale tasmele - 129 eurole ruutmeetri kohta, osutus ühekordseks sähvatuseks. Märtsis toimunud tehingute põhjal kukkus hind viimaste aastate tavalisele tasemele - 77 eurot. 

Pindi Kinnisvara märtsikuu ülevaatest ilmneb, et võrreldes eelmise kuuga kukkus keskmine korterite hinnatase Kohtla-Järvel 40 protsenti - 77 eurole ruutmeetri kohta. Sellisel tasemel, väikeste kõikumistega ligikaudu 20 eurot üles või alla, on Kohtla-Järve korterite hinnatase püsinud suuremal osal ajast viimase kümne aasta jooksul. Näiteks jaanuaris oli see näitaja 79 ja detsembris 86 eurot.  

Veebruris, mil hinnatase hüppas ootamatult 129 eurole, ütles, kinnisvarabüroo Uus Maa piirkonnajuht Hannes Hallik ütles, et veebruaris oli tavalisest  kõrgema hinnaga müügitehingute osakaal mõnevõrra suurem. Seda just nende korterite puhul, mis asuvad Ahtme linnaosa Jõhvi-poolses servas: Estonia puiesteel ja Puru teel. Ta tõdes tookord, et ühe kuu põhjalei saa teha veel järeldust, et Kohtla-Järve kinnisvaraturg oleks pööranud otsustavalt tõusule. "Lähikuud peaks näitama, kas tegu on vaid üksiku tavalisest veidi parema kuuga või on toimumas mingi pikaajalisem muutus," sõnas ta. 

Märtsi tulemused näitasid, et Kohtla-Järve korteriturg pole võtnud põhimõttelist  suunda ülespoole. Näiteks Rakverega on hinnavahe taas kümme ja Tallinnaga 24 korda. 

Narvas oli märtsis  korterite keskmine ruutmeetri hind 432 eurot, mis on jaanuariga võrreldes 13 protsenti rohkem, ja maakonnakeskuses Jõhvis 244 eurot, mis on täpselt sama tase nagu kuu aeg varemgi.  

Korterite keskmised ruutmeetri hinnad märtis toimunud tehingute põhjal

Tallinn 1833

Tartu 1399

Pärnu 1169

Kuressaare 1003 

Haapsalu 801

Rakvere 789 

Viljandi 714 

Võru 486

Põlva 472 

Narva 432

Paide 415

Jõgeva 326

Jõhvi 244

Valga 117

Kohtla-Järve 77

Allikas: pindi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles