Ettevõtlikud õppeasutused avavad sel nädalal uksed

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe lasteaed Päikseke avab külalistele uksed teisipäeval, 16. aprillil.
Sillamäe lasteaed Päikseke avab külalistele uksed teisipäeval, 16. aprillil. Foto: paikseke.ee

15.-18. aprillini toimub Ida-Viru koolides ja lasteaedades taas avatud uste nädal, et teha nähtavaks teistmoodi õppimine.

"Kümmekonna aasta jooksul on ettevõtliku kooli programm püüdnud tõsta hariduse kvaliteeti Ida-Virumaa õppeasutustes. Seda, millised muutused on läbi teinud koolid ja lasteaiad ning kuidas nad pakuvad teistmoodi haridust, saab näha avatud uste nädala raames," märkis programmi Ida-Virumaa võrgustiku koordinaator Hälis Rooste.

Efektiivsemad tunnid 

Ida-Virumaal avab oma uksed 12 õppeasutust ning huvilistel on võimalus osaleda 77 põnevas tunnis või tegevuses.

"Sel õppeaastal on tähelepanu all eelkõige tundide ülesehitus ja metoodika. Igal õpetajal meie võrgustikus on oluline aru saada, et tema ülesanne on muuta tundide andmine nii efektiivseks, et kodutöid õpilastele andma ei peaks. Loomulikult on tähtis ka see, et ettevõtliku kooli õpetajad hoiduvad kuivast praktikast ja loenguvormist, mida ei suudeta ilmestada päriseluliste tegevuste ja haaravate praktiliste näidetega," ütles Rooste.

Näiteks Sillamäe lasteaed Päikseke võtab oma asutuses sõpru vastu 16. aprillil. Lasteaia direktor Natalja Langinen rääkis, et lasteaed pakub põnevat ühistegevust külalistele ja partneritele ning koos laste ja täiskasvanutega tehakse vanadest asjadest kingitusi sõpradele. Peale selle valmistavad lapsed prügi sorteerimise õppemängu, mida hiljem ühiselt mängida saab.

Lüganuse koolis tuletatakse teisipäevases lõimitud tunnis meelde, mis on kiirus ja kuidas kiirust arvutada. "Samuti saadakse teada, kuidas mõjutab hammasratasülekanne kiirust − mida teha selleks, et kiirust juurde saada. Kõike seda katsetatakse praktikas Lego EV3 Mindstormsi robotite abil ning tulemused vormistatakse Exceli tabelis," selgitas Lüganuse kooli ettevõtliku kooli koordinaator Kaili Kivi.

Hariduse kvaliteedimärk 

Ettevõtlik kool on nüüdisaegse hariduse kvaliteedimärk, mis on koondnimetus põnevale ja kaasavale õppimise metoodikale ning ühtlasi haridusprogramm, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu.

Avatud uste nädala korraldamist rahastab Euroopa Liidu regionaalarengu fond. Ettevõtliku kooli programmi koordineerib Eestis Ida-Viru ettevõtluskeskus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles