Tänavuse kindralijooksu rajal leidub nii lund kui jääd

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralijooksul on ka mitmel varasemal aastal tulnud ette, et aprilli keskel on rada kohati lumine ja jäine.
Kindralijooksul on ka mitmel varasemal aastal tulnud ette, et aprilli keskel on rada kohati lumine ja jäine. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kuigi õues on sel nädalal sooja olnud 15 kraadi ringis, tasub laupäeval Pannjärvel toimuvale kindralijooksule minejatel arvestada, et rajal on veel ka lumiseid ja jäiseid lõike. 

Kindral Aleksander Tõnissoni sünniaastapäeva puhul toimuv jooks peetakse Pannjärvel suures osas samal rajal, kus talvel kulgesid suusarajad. Et lund oli palju ja see sai tugevasti kinni pressitud, võib see metsa vahel kohati püsida maikuuni. 

Kaitseliidu Alutaguse maleva korraldatava kindralijooksu põhiala on 21,1 kilomeetri pikkune militaarjooks. Osalejatel peab seljas olema jõustruktuurides kasutatav välivorm: saapad, seljakott, rakmed või vest ja vähemalt neli kilo kaaluv automaatrelv. Relva puudumisel tuleb kanda kaasas vähemalt viiekilost lisaraskust. Lisaks peab meestel turjal olema vähemalt 10 ja naistel 3,6 kilo kaaluv seljakott.

Militaarjooksu kõrval pakuvad korraldajad võimalust osaleda rahvajooksul, kus saab valida 7,5 km pikkuse ja 21,1 km pikkuse ehk poolmaratoni distantsi vahel. Lisaks toimub ka noortejooks. Kokku oli eilseks registreerunud ligemale paarsada jooksjat. 

Jooksude paremaid autasustatakse laupäeva pärastlõunal Jõhvi keskväljakul toimuval perepäeval, millega tähistatakse kindral Tõnissoni 144. sünniaastapäeva. 

Reedel kell 13 korraldatakse aga Narvas esimest korda Ida-Virumaal Sinilillejooks. Mitmel varasemal aastal teistes Eesti linnades toimunud jooksuüritus toetab sinilillekampaaniat, mille käigus kogutakse raha Eesti vigastatud võitlejate ühingule. Narvas joostakse mööda jõeäärset promenaadi 3,2 km pikkust distantsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles