Kohtla-Järve spordikeskuse basseinis purunesid valgustid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve basseini perimeetris asuvast 15 valgustuslambist 9 purunesid. Praeguseks on kõik valgustid uutega asendatud.
Kohtla-Järve basseini perimeetris asuvast 15 valgustuslambist 9 purunesid. Praeguseks on kõik valgustid uutega asendatud. Foto: Peeter Lilleväli

Kolmapäeval pidid Kohtla-Järve spordikeskuse basseinis ujunud inimesed kiiresti veest välja tulema, kuna basseini perimeetris asuvad valgustuslambid purunesid. Õnneks keegi kannatada ei saanud.

Spordikeskuse juhataja Juri Blinovi sõnul purunesid lisavalgustuse lambid, mis paigaldati 2009. aastal. 15 lambist purunes 9 ning killud sattusid ka vette.

"Põhjus on selles, et plast, millest need valgustid tehtud on, on Poola päritolu ja väga õrn ning nähtavasti see purunes, olles oma aja ära elanud," oletas Blinov. "Neljapäeval tehti bassein puhtaks ja vahetati välja kõik 15 lampi, nii et basseini me sulgema ei hakka ning see töötab edasi."

Halvas seisukorras

Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin märkis, et juhtunu põhjus on muu hulgas ka see, et omal ajal paigaldas spordikeskuse endine juhtkond need valgustid konkurssi läbi viimata ning hiljem selgus, et valgustid on halva kvaliteediga.

Rääkides basseini seisukorrast üldiselt, võrdles Juri Blinov seda vanainimesega, kes näeb küll veel üsna kõbus välja, kuid keda tegelikult vaevavad mitmesugused hädad. Renoveerima ei hakata, kuna linnal on plaanis ehitada Järve linnaossa uus spordikeskus.

Deniss Veršinini arvates oleks ebaotstarbekas investeerida praegu raha vanasse basseini, kuna selle remont nõuaks suuri summasid. "Järve linnaosas on bassein Järve gümnaasiumis ning seda võivad kasutada ka kõik need inimesed, kes praegu käivad ujumas spordikeskuse vanas basseinis, mis ilmselt tuleb siiski kinni panna," ütles ta.

Uue keskusega lood ebaselged

Uue spordikeskuse ehitusest Järve linnaossa räägitakse juba ammu, ent siiani ei ole selge, millal õnnestub see plaan ellu viia. Linna järgnevate aastate finantsstrateegias on kirjas, et selle keskuse projekteerimine on võimalik alles pärast 2018. aastat. Siis on kavas selleks eraldada 700 000 eurot.

Kohtla-Järve abilinnapea Ljudmila Jantšenko sõnul ei ole avanenud fondidest võimalik sellise objekti tarvis raha saada, seepärast lükatigi see projekt edasi lootuses, et 2018. aastaks võivad tekkida mingid uued fondid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles