Kiviõli tüdruk joonistas Eestile õnnitluskaardi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6aastane Lota-Liisa Kivipalu jagab teistega oma rõõmu, et tema kodu ja kodumaa on nii ilus.
6aastane Lota-Liisa Kivipalu jagab teistega oma rõõmu, et tema kodu ja kodumaa on nii ilus. Foto: ERR

Kiviõli tüdruk Lota-Liisa Kivipalu võitis ETV2 "Lastetoa" saate joonistusvõistluse "Minu Eesti sünnipäev", kuhu lapsed saatsid tuhat võistlustööd.

6aastane Lota-Liisa kirjutas oma pildi taha: "Minu pilt on kollane, sest on küünlakuu ja küünlad põlevad 24. veebruaril igas kodus. Selline on küünlasära ja minu kodu on siis selline. Olen rõõmus, et nii ilus ja kaunis on minu kodu ja kodumaa. Eesti elagu!"

ETV2 koos saatega "Lastetuba" korraldas lastele joonistusvõistluse, kuhu saadeti ligi tuhat joonistust, kõige noorem osaleja oli vaid aastane ja kõige suurem 13aastane. Laste joonistusi näitab ETV2 oma teleprogrammis.

"Joonistusi saadeti üle Eesti Kõpust Iklani. Võistluses osales ka 31 lasteaiarühma, kooliklassi ja kunstiringi. Kõige kaugemalt jõudis töö meieni Hispaaniast," kirjeldas ETV 2 peatoimetaja Marje Jurtšenko.

Enamasti joonistati koosolemist perega: lipuheiskamisele minekut, paraadi vaatamist kodus või linnas, söömist pere seltsis ja presidendi vastuvõtu vaatamist televiisorist. Joonistati presidenti ja presidendi vastuvõttu. Korraldajatel oli rõõmustav lugeda paljude laste arvamusi, et neile väga meeldib Eesti elada ja nad on siin õnnelikud.

Joonistusvõistluse peaauhind on perepääse teaduskeskusesse AHHAA.

Paremad joonistustööd hakkavad ETV2 eetris jooksma videoklippidena, lisaks valitakse osa pilte Kadrioru lastemuuseumisse Miia-Milla-Manda ja Kalamaja lastemuuseumisse Miiamilla, kus on näitus avatud alates 21. veebruarist. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles