Narva rand avatakse esialgu uue rannahooneta

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu käib Narva supelrannas veel kibe töö. Poolteise aastaga on puhkeala uue ilme omandanud ning vana ja igerik jalakäijate sild on samuti kavas uuega asendada.
Praegu käib Narva supelrannas veel kibe töö. Poolteise aastaga on puhkeala uue ilme omandanud ning vana ja igerik jalakäijate sild on samuti kavas uuega asendada. Foto: Ilja Smirnov

Narvas avatakse tänavu supelrand, kus juba poolteist aastat on ehitustegevus käinud. Uue rannahoone avamise tähtaega esialgu ei nimetata.

Suure projekti "Joaoru puhkeala arendamine" esimene etapp hakkab lõpule jõudma, kuid supelranna linti suveks ilmselt veel läbi ei lõigata. Sellegipoolest teatas abilinnapea Maksim Volkov, et uuenenud rand avatakse supelhooaja alguseks.

Ehituspiirded ümber Narva ajaloolises osas asuva puhkeala püstitati 2013. aasta keskpaiku, ehitustegevus algas sama aasta sügisel. Projekti esimene etapp, mis sisaldab rannahoone püstitamist, läheb maksma umbes 4,2 miljonit eurot, sellest ligikaudu kolm neljandikku annab EAS Euroopa fondide vahenditest.

Projekti teine etapp − randa ümbritseva puhkeala edasine heakorrastus − ootab alles finantseerimisotsust.

Ainult üks täisnurk

Uus rannahoone kaevub harmooniliselt looduslikku nõlvakusse, innustades arhitekte mittestandardseid lahendusi otsima. Abilinnapea Maksim Volkov märkis, et praegu liigub ehitus graafiku kohaselt: seinte püstitamine on suuremas osas lõpetatud, paigaldatud on klaasid, alustatud on sisetöid.

Üks ehitusplatsil askeldanud tööline rääkis ajakirjanikule, et see objekt on keeruline ning palju jõudu on kulunud betoonseinte valamisele. Veelgi enam: fassaadi üks külg tuli maha lõhkuda ja siis uuesti valada. Ehitaja ütles ehituse keerulisusest rääkides, et hoones on vaid üks täisnurk, ülejäänud seinad aga on väga keerulise konfiguratsiooniga.

Praegu on rannahoone ehitusplatsil ametis ligikaudu 30-40 mitmesuguste erialade töölist. Oodatakse veel maalrite brigaadi. Kaasatud on ka üks Ukraina ehitajate brigaad, kes enda sõnul koju naasma eriti ei kiirusta, et mitte sattuda seal mobilisatsiooni alla.

Restoranipidajad võitlevad ranna eest 

Uue rannahoone esimene korrus läheb Narva Energia spordikooli käsutusse. Kool avab seal oma velosektsiooni ning hakkab puhkajatele spordivarustust laenutama ja muid teenuseid pakkuma. Teisele korrusele on kavandatud kohvik-restoran, ent sellele sobiva operaatori leidmine on seni keeruliseks osutunud.

2014. aasta mais kuulutas Narva linnavalitsus välja konkursi teenuseosutaja leidmiseks, kuid osalejate kvalifikatsiooni hindamise staadiumis tekkis vaidlus oletatava võitja, Jõhvi firma OÜ Ronyx Log töökogemuse tõlgendamises. Nimetatud firma juba peab Narvas restorani Old Trafford. Linnavalitsus peatas konkursi, et selle tingimused üle vaadata ja see hiljem uuesti läbi viia, kuid ettevõte kaebas linnavalitsuse sellekohase korralduse kohtusse. Millal kohus otsuse langetab ning kas uus konkurss läbi viiakse, ei ole esialgu teada.

Narva linnavalitsuse kava kohaselt antakse konkursi võitjale 15 aastaks rendile 314 ruutmeetrit rannahoone teisel korrusel olevat pinda, et too seal toitlustuskoha avaks. Oletatav rendihind saab olemas 940 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles