Jõhvi kaotas tasulise parkimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi valla parklates on tasulist parkimist tähistavad märgid küll üleval, ent tegelikkuses ei kontrollita seal parkimiskorra järgimist juba ammu.
Jõhvi valla parklates on tasulist parkimist tähistavad märgid küll üleval, ent tegelikkuses ei kontrollita seal parkimiskorra järgimist juba ammu. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi volikogu kiitis eile heaks eelnõu, millega kaotatakse rohkem kui seitse aastat Jõhvi kesklinnas kehtinud tasulise parkimise alad vallale kuuluvates parklates.

Tasulise parkimise kaotamise poolt hääletasid eile kõik istungil viibinud volikogu liikmed. Vallavanem Aivar Surva ütles, et tasuline parkimine on Jõhvi valla jaoks liiga koormav ning muutunud mõttetuks. "Eelmisel aastal laekus vallale parkimistasudest 725 eurot," sõnas vallavanem ning pidas mõistlikuks, et parkimise korraldamise ja kontrollimise kohustusest vabanev spetsialist saaks keskenduda teistele avaliku korra küsimustele.

Kaubanduskeskuste juures ikka tasuline

Vallale kuuluvad tasulised parklad, kus esimene parkimistund parkimiskella kasutamise korral on tasuta, asuvad Narva maanteel (Jõhvi turu ja vene gümnaasiumi ees), Veski tänavas (kaubanduskeskuse Tsentraal kõrval) ning Rakvere tänavas (Swedbanki kontori piirkonnas). Samuti on tasulised parkimisalad kaubanduskeskuste Tsentraal ja Jewe ees, kus parkimiskellaga on tasuta parkimine lubatud kaks tundi, ent neid parklaid haldab keskuste omanik. Tasuline on parkimine ka kaubanduskeskuse N&V juures asuvas parklas.

Kolm nädalat tagasi, kui vallavalitsuse plaan tasuline parkimine kaotada ilmsiks sai, ei osanud Tsentraali ja Jewe omanikfirma East Capital juhatuse liige Martin Otsa öelda, kuidas nemad kavatsevad käituda. "Kui vald kaotab tasulise parkimise, siis meie poolt on see ainult tervitatav. Eks me arutame, kuidas edasi toimida. Meie eesmärk on see, et keskuste külastajad saaksid mugavalt parkida," ütles ta.

Praegu volikogu opositsioonis olev Tauno Võhmar tõstis eile samuti kätt tasulise parkimise kaotamise poolt, ehkki 2007. aasta sügisel oli tema vallavanemaks, kui vald oma parklates parkimise tasuliseks tegi. "Tookord polnud see minu, vaid volikogu enamuse tahe. Vallavalitsusse tuli palju etteheiteid, et inimesed ei pääse kesklinnas oma asju ajama, sest pole kusagile autot panna," sõnas ta.

Olukord muutunud

Võhmari arvates on nüüd aga olukord muutunud ning iga otsust tuleb vaadata oma aja kontekstis. "Praegu tundub mulle ka, et sellises väikeses linnas nagu Jõhvi pole tasulist parkimist vaja. Aga seda argumenti pole Jõhvis kunagi kasutatud, et parkimise pealt peaks vald teenima. Kuid eks näis, kui hakkab jälle tulema etteheiteid, et inimesed ei saa parkimise pärast teenuseid kätte, küllap tehakse uued otsused," sõnas Võhmar.

Vallavanem Aivar Surva ütles samuti, et kui parkimises läheb olukord käest ära, saab selle küsimuse juurde tagasi pöörduda.

Volikogu tühistas eile küll omaaegse otsuse tasulise parkimise kehtestamise kohta, ent millal praegune parkimissüsteem reaalselt kaob? Vallasekretär Piia Lipp ütles, et Riigi Teatajas avaldamisest 3. päeval. Kui vallavalitsus saadab homme ära määruse tervikteksti, peab Riigi Teataja selle avaldama seitsme päeva jooksul.

Ent Aivar Surva sõnul ei kontrollita valla parklates parkimiskorra järgimist tegelikult juba pikemat aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles