Järve gümnaasiumi staadioni ehitus hakkas pihta

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Endjärve sõnul ootab kogu koolipere pikisilmi, millal uus staadion valmis saab.
Anne Endjärve sõnul ootab kogu koolipere pikisilmi, millal uus staadion valmis saab. Foto: Peeter Lilleväli

Eelmisel nädalal algasid tööd Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi staadioni rekonstrueerimisel; juuli keskpaigaks peab uus staadion valmis saama. 

"Seda staadioni on nii kaua oodatud, et ei mäletagi enam, millise direktori ajal sellest rääkima hakati," ütles Järve gümnaasiumi direktor Anne Endjärv, et koos 1971. aastal valminud koolihoonega rajatud staadion pole vahepealsetel aastatel arvestatavat uuenduskuuri näinud ning oli lõpuks ikka väga õnnetus seisus.

Kohtla-Järve linn taotles koos Kohtla vallaga staadioni uuendamiseks raha juba 2009. aastal kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste (KOIT) kavast. Toona ei pälvinud see projekt piisavalt toetust, ent toetatud projektidest jäi siis raha üle ning mullu otsiti rahata jäetud projektid taas välja. Staadioni rekonstrueerimiseks eraldas EAS umbes pool miljonit eurot, lisaks panustavad linn ja vald omaosalusena kahe peale kokku umbes sada tuhat eurot. Ehitushanke võitis AS Riito Ehitus.

Algse plaani järgi pidanuks tööd algama juba aprillis, tegelikult jõuti asjani mai viimastel päevadel.

"Arvestasime kevadel oma spordiüritusi korraldades pidevalt võimalusega, et nende toimumiskoht tuleb kusagile mujale üle viia, aga saime ikka kõik siinsamas ära teha. Alles möödunud teisipäeval nägime esimesi töömehi liikumas ja kesknädalal hakkasid mullatööd pihta. Töö käis ka puhkepäevadel − täna [esmaspäeval - toim.] hommikul oli pilt juba hoopis teistsugune kui reede õhtul," rääkis Endjärv.

Staadionile rajatakse kõige uuema põlvkonna kunstmurukattega jalgpalliväljak, tartaankattega võimlemisala, kuulitõukesektor, kaugushüppe- ja jooksurajad, korvpalliväljak ning võrkpalliväljakud. 275meetrine jooksuring ja 40 x 70 meetrine staadion jäävad küll täismõõtmetele (vastavalt 400 m ja minimaalselt 45 x 90 m) alla, nii et kõiki võistlusi seal korraldada ei saa, harjutamiseks sobivad need aga küll − nii kooli õpilastele kui linna spordiklubidele, kes staadioni samuti kasutama hakkavad.

Staadioni naabruses olev vana ja lagunev garaaž, kus praegu hoitakse kooli autot ja kojamehe tööriistu, läheb lammutamisele ning asemele ehitatakse uus hoone, kus leidub koht ka spordiinventari hoidmiseks.  Staadion piiratakse kahe meetri kõrguse aiaga, paigaldatakse valgustus ja videovalve.

Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin kinnitas, et tööde lõpptähtaega alguse venimine ei mõjuta: "15. juuliks peab staadion valmis olema."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles