Uikala Prügilat hakkab juhtima Eduard Rae

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Jõhvi abivallavanem Eduard Rae läks möödunud aasta suvel tööle Nikolai Ossipenko firmasse.
Endine Jõhvi abivallavanem Eduard Rae läks möödunud aasta suvel tööle Nikolai Ossipenko firmasse. Foto: Peeter Lilleväli

Viimasest juhivahetusest ASis Uikala Prügila, mis on osa Nikolai Ossipenko ärist, pole veel aastatki möödas ning taas on seal − ja mitte ainult seal − juhtkond vahetunud.

Möödunud aasta juulis sai Uikala Prügila tegevjuhiks Vladimir Tužilkin, kes enne seda oli ligikaudu viis aastat Kohtla-Järve abilinnapea Ahtme ja Sompa linnaosas. Nüüdsest asub Uikala Prügilat juhtima Eduard Rae, kes enne seda oli kaks aastat Jõhvi abivallavanem, kuid läks möödunud aasta suvel tööle Nikolai Ossipenko firmasse.

Kodule lähemale

"Tegelesin kahes suures Tallinna rajoonis ja kahes Harju vallas teede korrashoiu küsimustega," rääkis Eduard Rae. "Kui sain ettepaneku hakata juhtima Uikala Prügilat, võtsin selle meelsasti vastu, kuna tahan olla kodule lähemal: enne seda olin peaaegu terve aasta perest eemal ning käisin kodus vaid puhkepäeviti, mul aga sündis möödunud aastal teine poeg."

Oma uuest tööst rääkides märkis Rae, et plaanis on uued prügila arendamise projektid, kuid esialgu ei tahaks ta neil pikemalt peatuda. Mis aga puudutab tänast päeva, siis ostetud on uus purustusseade, mis võimaldab olmeprügi töödelda ning toota oma ettevõtte tarbeks kütust, mida kasutatakse ruumide kütmiseks ja vee soojendamiseks.

Uikala on esimene Eesti prügila, kes end ise täielikult soojusega varustab. Alates möödunud aastast töötab seal koostootmisjaam, mis võimaldab toota prügilagaasist elektrit ja soojusenergiat. Enne jaama käikuandmist koguti prügila ladestusalal toimuva käärimise käigus tekkiv kahjulik ja plahvatusohtlik prügilagaas kokku ning põletati ära, kogu tekkiv soojus aga levis atmosfääri.

Tužilkin hakkab telestuudiot juhtima

Vladimir Tužilkin, kes ligikaudu aasta aega Uikala Prügilat juhtis, hakkab nüüdsest juhtima samuti Nikolai Ossipenkole kuuluva telekanali Lites tööd. Enne teda tegi seda tööd Marika Korsten, kes on palju aastaid olnud telestuudioga seotud, kuid kellest möödunud aasta detsembrist sai OÜ N&V juhatuse liige. OÜ N&V ühendab endas kolme Nikolai Ossipenko varem tegutsenud ettevõtet: OÜ I.V.P. TEED, АS N&V ja Teehoolduse OÜ.

Korstna sõnul on projektijuhid, kes neis kolmes firmas tänavate koristamise ja teede remondi küsimustega tegelesid, alles jäänud ja jätkavad oma tööd, firmade ühendamine aga võimaldab ettevõtte tööd senisest lihtsamalt ja efektiivsemalt korraldada.

"Kuna stuudio endine juht Anton Dijev läks tööle Ekoviri [samuti Nikolai Ossipenko ettevõte], siis tuli mul peale muude kohustuste ka stuudioga tegelda," rääkis Korsten. "Nüüd võtab Vladimir Tužilkin selle enda peale ning ma loodan, et ta saab sellega hakkama, kuna ta on korraldajavõimetega ja loominguline inimene."

Telestuudio uus juht ei tahtnud oma plaanidest esialgu rääkida. "Praegu ma puhkan," kommenteeris Vladimir Tužilkin oma ametivahetust napisõnaliselt.

Nikolai Ossipenko peab sagedasi kaadrivahetusi normaalseks nähtuseks. "Liikumine on elu, ka personaliküsimuste puhul. Oluline on, et inimesed ei jääks kauaks ühele kohale istuma, ning samas tuleb ka nende soove arvesse võtta. Inimesed lähevad ikka sinna, kus neil parem on − see on loomulik," märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles