Narva energiajooks kasvas veelgi suuremaks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Startijate rivid olid tänavu Narva energiajooksul pikemad kui ühelgi varasemal aastal.
Startijate rivid olid tänavu Narva energiajooksul pikemad kui ühelgi varasemal aastal. Foto: Matti Kämärä

Korraldajate prognoos, et tänavu viiendat korda toimunud Narva energiajooksul sünnib ka uus osavõturekord, läks täppi: eri distantsidel jooksis või kõndis kokku 4014 inimest, mis on viiendiku võrra rohkem kui mullu. 

Ürituse peakorraldaja Mati Lilliallik tõdes, et uued osavõturekordid sündisid kõigil distantsidel: poolmaratonis, 7 km jooksus ja kõnnis ning lastejooksudes. "Üle 4000 osaleja on positiivne edasiminek, kuid näen, et Ida-Virumaa puhul võib see number tulevikus veelgi kasvada. Teeme aasta otsa tööd selle nimel, et veelgi rohkem inimesi sporti hakkaks tegema ja ka teisi endaga kaasa tõmbaks," rääkis ta.

Oodatud sündmus

Narva elektrijaamade personalijuht Aksel Ers läbis viiendat aastat järjest 7 kilomeetrit ja tõdes, et iga aastaga läheb see jooks temale kergemaks. "Järgmisel aastal võiks kaaluda ka poolmaratoni," rääkis ta.

Viiendat korda läbis Narvas 7 km raja ka keskkonnaminister Marko Pomerants, kes aga tunnistas, et tal on läinud see jooks iga korraga raskemaks. "Tänavu ei olnud treenitus ka eriti kiita. Selle kuramuse koalitsioonileppe tegemine võttis nii palju aega ära, et polnud mahti piisavalt harjutada," tunnistas ta, märkides samas, et tänavu oli Narvas kõigi aegade parim rada.  "Kuigi tänavu tuli jälle ka  see lõputõus võtta  ja seepärast oli see viimane kilomeeter minule pikavõitu."

Ka kaitsepolitsei Ida osakonna direktor Kalle Jänes tunnistas finišis hingeldades, et 7 km raja alistamine ei tulnud sugugi kergelt.  "Jooksmisega oli küllalt tegu, ümbrust vaataks mõni teine kord. Eelmisel aastal käisin jooksmas, hakkas meeldima ja järgmisel aastal tulen jälle," lubas ta.  "Jooksu järel tuleb mõnus tunne, selle nimel tasub natuke vaeva näha."

Aksel Ersi sõnul on elektrijaamade töötajate seas energiajooks muutunud väga populaarseks ja tänavugi oli rajal ligemale sada inimest.  "Kui juhid tulevad välja ja näitavad eeskuju, siis tulevad teised järele. See jooks on oodatud, sellest räägitakse ja see paneb inimesi rohkem harjutama," sõnas ta.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul on kontsernis tervikuna osalemas ligikaudu 400 töötajat. Kui numbrite maagiat jätkata, siis Sutteri enda aeg 7 km rajal oli 44.44.

Palavus röövis minuteid

Poolmaratonis hoidis Eesti Energia juhtkonna lippu kõrgel energiatootmise valdkonna eest vastutav juhatuse liige Raine Pajo, kes läbis 21,1 kilomeetrit  ühe tunni, 51 minuti ja 34 sekundiga. "Ootasin seda jooksu nii kaua ja valmistusin selleks tõsiselt.  Üks sõber aitas mul ka treeningplaane teha. Tahtsin isiklikku rekordit joosta, aga kahjuks see palavus  ei lasknud seda teha. Umbes viis minutit jäi puudu," tunnistas ta, märkides, et Narva energiajooks on olnud mootoriks, mis on paljusid tema tuttavaid sportima ajendanud.

Esimest korda oli sel üritusel osalemas tuntud korvpalli- ja jalgpallikohtunik Toomas Nõmmiste. "Täna oli see  rohkem pereüritus, jooksin rahulikult. Ei saanud kõike välja panna. Hoidsin end tagasi, sest õhtul pean veel üht mängu vilistama ja seal koguneb ka oma 12 kilomeetrit ära," rääkis ta.

Narva tuntud laskesuusatamise treener Jevgeni Všivtsev, kelle õpilaste seas on olümpial võistelnud Darja Jurlova ja Daniil Steptšenko (tuli tänavu Narvas energiajooksul poolmaratonis 17. kohale), kulges  7 km raja rahulikult läbi. "Olin toeks oma abikaasale. Koos tulime. Aga sellist üritust on Narvale väga vaja.  Võimalik, et osa inimesi vaatab linnatänavatel jooksjate peale ka skeptiliselt, kuid osa nakatub sellest ja hakkab isegi rohkem liigutama," arvas kogenud treener.

Karry Küünemäe läbis 7 km raja hokiklubi Kehra Snipers varustuses. "Kardan mäest alla joosta, seepärast   panin hokivarustuse selga ja kiivri pähe. Jooks on ohtlik ala  ega see mingi hoki pole," viskas ta villast, lisades, et suvel hokivormis jooksmas käimine võimaldab meeskonna au üleval hoida ja ennast proovile panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles