Narva supelranda tänavu ametlikult ei avata

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva supelrand avatakse eeloleval laupäeval, kuid ametlikku supluskohta sellest ei saa: päästejaam (fotol vasakul) ei ole veel valmis ning päästjate töö tasustamiseks ei ole linnal raha. Taamal paistab uus rannahoone, mida samuti alles ehitatakse ning mida lähiajal veel ei avata.
Narva supelrand avatakse eeloleval laupäeval, kuid ametlikku supluskohta sellest ei saa: päästejaam (fotol vasakul) ei ole veel valmis ning päästjate töö tasustamiseks ei ole linnal raha. Taamal paistab uus rannahoone, mida samuti alles ehitatakse ning mida lähiajal veel ei avata. Foto: Ilja Smirnov

Narva linnarand tänavu täiel määral tööle ei hakka, kuna kohalikel võimudel ei leidunud raha päästjate palkamiseks. Ent kui see asjaolu puhkajaid ei heiduta, siis on nad juba sel laupäeval randa teretulnud. 

Joaoru puhkeala avatakse 20. juunil, ehkki ametlikku supelranda sellest tänavu ei saa. Mingeid pidustusi sel puhul samuti kavas ei ole − rõõmustada ei ole esialgu millegi üle.

Suplejate omavastutus

Narva arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti direktorit ajutiselt asendav Narva peaarhitekt Peeter Tambu ütles, et Joaoru liivarand avatakse sel laupäeval puhkajatele. Linn paigaldab sinna prügikastid ja hoolitseb rannaala korrashoiu eest ning samuti kontrollib vee seisukorda veekogus. "Kuid ametlikuks rannaks või supluskohaks seda nimetada ei saa, kuna päästjaid sinna ei tule."

Tambu selgitas, et linnaeelarve kohaselt oli kavas tasustada päästjate tööd möödunud aasta hindade järgi, ent tänavu kogutud hinnapakkumised näitasid, et nimetatud teenus on poolteist korda kallimaks läinud.

"Lisaraha linn ei leidnud ning seetõttu sinna päästjaid ei tule. Kuid seal saavad olema suplejaid omavastutusest teavitavad infosildid," ütles Tambu.

Uus hoone jääb suletuks

Narva supelrand Narva ajaloolises rajoonis Joaorus ei ole tegutsenud 2013. aasta keskpaigast ning kogu selle aja on territoorium olnud suletud rannahoone ehituseks ja selle territooriumi heakorrastamiseks. Peeter Tambu sõnul on liivarannas tööd praeguseks lõppenud ning tänu sellele võib ranna puhkajatele avada, kuid uue rannahoone avamisest esialgu rääkida ei saa.

"Isegi kui hoone valmis saab, puudub meil praegu operaator, kes hakkaks tegelema ruumide ja muu säärasega. Seepärast, kui ehituse lõpetame, lihtsalt suleme uksed ja ongi kõik, sügisel aga vaatame, kust võtta raha hoone eest hoolitsemiseks," kommenteeris Tambu.

Narva abilinnapea Maksim Volkov täpsustas hiljuti, et hoone peab valmis saama juulikuuks. "Ehitajad on sellest kõige rohkem huvitatud," teatas ta.

Nagu Põhjarannik on juba varem kirjutanud, läheb uue rannahoone esimene korrus Narva Energia spordikooli käsutusse. Kool avab seal oma velosektsiooni ning hakkab puhkajatele spordivarustust laenutama ja muid teenuseid pakkuma. Tõsi küll, millal täpselt see toimub, ei osatud linnavalitsuses esialgu öelda, kuna spordikoolile pole veel eraldatud raha teenindatavate pindade ja isikkoosseisu laiendamiseks. Teisel korrusel on kavas avada kohvik-restoran, ent sellele sobiva operaatori leidmine on seni keeruliseks osutunud − hinnapakkumiste konkurssi esimese korraga läbi viia ei õnnestunud ning asi jõudis kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles