Põhiinvestor külmutas Jõhvi pargikeskuse ehituse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile päeval võis tulevase pargikeskuse ehitusplatsil toimetamas näha mitmeid koppasid. Eile õhtul otsustas põhiinvestor nii objekti rahastamise kui ehitamise külmutada.
Eile päeval võis tulevase pargikeskuse ehitusplatsil toimetamas näha mitmeid koppasid. Eile õhtul otsustas põhiinvestor nii objekti rahastamise kui ehitamise külmutada. Foto: Peeter Lilleväli

Kui eile päeval oli tulevase Jõhvi pargikeskuse ehitusplatsil näha tegutsemas koppasid, siis õhtuks oli  põhiinvestor otsustanud kompanjon Allan Männile esitatud kuriteokahtlustuse tõttu keskuse rahastamise ja ehitamise külmutada. 

Jõhvi ligemale 60 000 ruutmeetri suurust kaubandus- ja vabaajakeskust rajava osaühingu Jõhvi Pargi Arendus juhatuse liige Karl Ader kinnitas Põhjarannikule, et peatas eile kogu objekti finantseerimise ja ehitamise. "Kujunenud olukorras ei saa me juba ainuüksi eetilistel põhjustel selle ettevõtmisega edasi minna," sõnas Ader.

Ehitus pidi täie hooga käima minema

Ader sai Allan Männi kõrval Jõhvi Pargi Arenduse teiseks juhatuse liikmeks alates 1. juunist. Ader on juhatuse liige ka investeerimisfirmas EKE KV, mis ostis Jõhvi pargikeskuse projektis enamusosaluse ja sai seega põhiinvestoriks. EKE KV on omakorda Eestis üle 20 aasta tegutseva tuntud investeerimisfirma EKE  Invest tütarfirma.

Karl Ader rääkis, et sel nädalal tehti objektil mullatöid, mille eesmärk oli valmistada ehitusplats üleandmiseks peatöövõtjale. "Just täna [neljapäeva] õhtul pidime peatöövõtja välja valima ja seejärel oleks ehitus täie hooga käima läinud," sõnas Ader, kes suhtles Männiga viimati esmaspäeval.

Mis Jõhvi pargikeskuse rajamisest edasi saab, ei osanud Ader eile öelda. "Allan Männiga toimunu on meile väga halb üllatus. Oleme siiani teadnud ja tundnud teda kui väga tublit ettevõtjat. Järgmisi samme ei ole meil võimalik teha, enne kui pole selged kõik asjaolud, milles teda kahtlustatakse," kinnitas Ader, lisades, et ka tehniliselt ei saa ta ühtegi uut otsust sel ajal, kui Mänd on vahi all, teha, sest  Jõhvi Pargi Arenduse  põhikirja järgi peavad dokumentidel olema mõlema juhatuse liikme allkirjad.

Järgmiseks sügiseks keskus ei valmi

Karl Ader ei osanud Allan Männile esitatud korruptsioonikahtlustusi kuidagi kommenteerida. "Ma olen sellest loost vaid ajalehtedest lugenud," sõnas ta.

Kui seniste plaanide järgi oli kavas keskuse esimene osa − kauplused, lasteala ja kinosaalid − avada järgmise aasta 20. augustil, siis nüüd on Aderi sõnul üheselt selge, et sel ajal seda ei juhtu. "Olen selle üle väga kurb. Jõhvi oleks saanud endale väga hea keskuse," märkis ta.

Jõhvi kaubandus- ja vabaajakeskuse eeldatav maksumus oli 36 miljonit eurot. Peale kaubanduspindade olid sinna kavandatud ka veekeskus, ujula, jäähall, toitlustusettevõtted ning hotell. Tulevaste rentnike seas on keskuse kodulehel kuulutatud välja sellised tuntud nimed nagu toidupoekett Maksimarket, spordipoed Sportland, Rademar, raamatupood Apollo, mänguasjade kauplus Juku, rahvusvaheline rõivamüügikett H&M, koduelektroonikat müüv Expert ning kosmeetikafirma Ideaalkosmeetika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles