Järve gümnaasiumi staadion 1. septembriks päris valmis ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staadioni rekonstrueerimiseks eraldas EAS ligikaudu pool miljonit eurot, Kohtla-Järve linna ja Kohtla valla omaosalus on umbes 100 000 eurot.
Staadioni rekonstrueerimiseks eraldas EAS ligikaudu pool miljonit eurot, Kohtla-Järve linna ja Kohtla valla omaosalus on umbes 100 000 eurot. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi staadioni renoveerimistööd oli kavas lõpetada 16. juuliks, ent ka praeguseks ei ole veel kõik valmis. Linna komisjon võtab objekti vastu 31. augustil.

Põhilised tööd on staadionil tehtud: ehitatud on nüüdisaegne kunstmurukattega jalgpalliväljak, tartaankattega kergejõustikuala, kuulitõuke- ja kaugushüppesektor, jooksurajad ja võrkpalliplats.

"Kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks on staadion juba praegu täiesti sobiv, seal saab jooksuradu kasutada ning jalg- ja võrkpalli mängida," ütles Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov. "31. augustil vaatame, kui kaugel kõik muu on," lisas ta.

Esialgsete plaanide kohaselt pidid ehitajad töödega ühele poole saama 16. juuliks, ent palusid seda tähtaega kuu aja võrra pikendada. "Kui nad ka 31. augustiks valmis ei jõua, siis rakendame nende suhtes trahvisanktsioone," lubas linnapea.

Valmis 90 protsenti

Objekti peatöövõtja on AS Riito Ehitus, kes aga andis peaaegu kõik tööd üle alltöövõtjale − firmale Sepmar. Selle juht Alar Seppern ütles Põhjarannikule, et 31. augustiks saab objekt valmis 90 protsendi ulatuses.

"Valgustus selleks tähtajaks tõenäoliselt valmis ei saa, ehkki valgustusmastid jõuame püsti panna," rääkis ta. "Samuti on veel vaja ehitada hoone spordiinventari hoidmiseks. Täna-homme hakkame vundamenti valama ning järgmise nädala lõpuks saame ehitustööd valmis."

Sepperni arvates olid tööde tähtajad algusest peale ebareaalsed. Tema meelest kulub sellise töömahu peale vähemalt neli kuud, siin aga anti ehitajatele vähem kui kolm kuud.

Süüdistab peatöövõtjat

Alar Sepperni sõnul on üks tööde venimise põhjusi ka peatöövõtja venitamine raha maksmisega, mille tõttu on veninud ehitusmaterjalide ja -tehnika tarne.

"Näiteks viimase maksega venitati kolm päeva ning selle tõttu lükkusid tööde tähtajad nädala võrra edasi," ütles ta. "Elektrimastid ei jõudnud õigel ajal kohale, ehkki meie oleksime võinud need üles panna juba möödunud nädalal. Tähtajaks jäid saabumata ka asfalteerimistööde tegemiseks vajalikud materjalid. See kõik ju mõjutab tööde käiku."

Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin ütles, et ehitajate töö tase jätab siiski soovida. Nii näiteks ei suutnud nad algselt kavandatud tempos valmistada objekti ette katte paigaldamiseks ning seda pidid hiljem nende eest tegema Poola ehitajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles