Kaitseväelane pidas Jõhvis kinni poevarga

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Matti Kämärä

Viru jalaväepataljoni 1. kompanii veebel Aare Toluk aitas möödunud reede hommikul Jõhvi Tsentraali kaubanduskeskuse turvatöötajal kinni pidada turvatöötajale vastupanu osutanud varga.

“Olin parajasti sularahaautomaadi juures, kui kuulsin selja tagant lärmi. Pöörasin ümber ja nägin lehvitavat Rimi müüjat ning turvanaist, kelle korraldustele umbes kolmekümnendates mees reageerida ei soovinud,” ütles veebel Toluk.

Veebel Toluk ruttas seejärel kassa juurde ning toimetas puikleva kodaniku, kes oli oma poekoti õlu ja muude alkohoolsete jookidega täitnud, kaubanduskeskuse turvanurka. Ka jäi Toluk koos turvatöötajaga ootama lisapatrulli, mis umbes viie minuti möödudes saabus ning vargaga edasi tegeles.

Jõhvi Supermarketi kaupluse juhataja Leida Vahtla soovib Rimi otsustava sekkumise eest veebel Tolukit premeerida Rimi toodetest koosneva kingikotiga. Vahtla sõnul oli peale Toluki kaubanduskeskuses ka teisi kliente, kuid ainsana reageeris müüja abipalvetele keskuses viibinud Toluk.

“Aare panus intsidendi lahendamisel oli väga suur, sest turvatöötajal lihtsalt ei jätkunud rammu varga kinnipidamiseks. Oleks selliseid inimesi rohkem, oleks kurikaelte elu märksa keerulisem,” ütles Vahtla.

Veebel Aare Toluk alustas teenistust kaitseväes ajateenijana 2004. aastal. Varem Viru jalaväepataljonis mitmetel kaitseväelistel ametikohtadel teeninud Toluk teenib alates 2012. aastast Viru pataljoni 1. jalaväekompanii veeblina, olles vastutav muuhulgas allüksuse varustuse ja väljaõppe administratiivse toetamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles