Venekeelset ETV+ juhitakse kabinetist nimega Narva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues stuudios on ka kööginurk, kust lisaks kokakunstile lastakse eetrisse ka tõsisemaid jutuajamisi. Darja Saar põhjendab seda asjaoluga, et traditsiooniliselt ajavad vene inimesed olulist juttu just köögis.
Uues stuudios on ka kööginurk, kust lisaks kokakunstile lastakse eetrisse ka tõsisemaid jutuajamisi. Darja Saar põhjendab seda asjaoluga, et traditsiooniliselt ajavad vene inimesed olulist juttu just köögis. Foto: Matti Kämärä

Eeloleval esmaspäeval käivituv uus venekeele telekanal ETV+ lubab, et see saab olema kanal, kus päevast päeva pakutakse nii meelelahutust kui ka tõsiseid analüüse.

"See on üks korralik salat," ütles kanali peatoimetaja Darja Saar eile telemajas toimunud uue kanali tutvustamisel.

Kanali jaoks on spetsiaalselt ehitatud uhiuus stuudio, mille eri tsoonides lähevad eetrisse eri saated. Toimetuse ruumidel on geograafilised nimed, näiteks kannab peatoimetaja kabinet nime Narva ning hommikusaate toimetus töötab ruumis nimega Kohtla-Järve.

Osa saateid on eestikeelse tõlkega

ETV+ omatoodangus saab olema nii reisi-, kultuuri-, poliitika-, moe- kui ka lihtsalt meelelahutussaateid. Nii näiteks reisib saatejuht mööda Eestit ning tutvustab vaatajaile Eestimaa paiku ja inimesi. Esmalt on kavas sõita Ida-Virumaale. Lisaks veel sisseostetud mängu- ja dokumenaalfilmid ning seriaalid. Mõeldud on ka lastele − siin on põhirõhk Eesti toodangul, nii on näiteks kavas "Leiutajateküla Lotte" ja "Väikelinna detektiivid".

Kõik saated, mis ei ole otse-eetris, on varustatud ka eestikeelse tõlkega.

Uudiste mahtu on kavas suurendada viie saateni päevas: kolm hommikul ja kaks õhtul.

ETV juhatuse liige Ainar Ruussaar ütles, et ETV+ ei ole reitinguprojekt. "Tegu on pikaajalise missiooniprojektiga. See on esimene sellise mastaabiga venekeelne multimeedia projekt mitte ainult Eestis, vaid kogu Euroopas," sõnas ta.

Musti nimekirju pole

Eilsel pressikonverentsil pidi Darja Saar taas vastama küsimusele, mille talle suvel esitas Vene riigimeedia esindaja: "Kelle oma on Krimm?" Seekord vastas Saar, et kanalil ETV+ saavad sõna erisuguste vaadetega inimesed, kellel on muu hulgas ka sellele küsimusele erisugune vaatenurk. "Võin kinnitada, et musti nimekirju meie kanalil ei ole," sõnas ta.

Darja Saare sõnul on uus kanal suunatud kõigile Eestis elavatele vene keelt kõnelevatele inimestele, et nad saaksid kanali abil pildi iseendast. Tema sõnul on Eesti ühiskond praeguseks piisavalt küps, et suhtuda venekeelsesse kanalisse mõistvalt. "Kui varem oli olukord, kus öeldi, et õppige riigikeel ära ja siis räägime edasi, siis praeguseks on ühiskond saanud piisavalt tugevaks, et mõista veekeelse kanali vajadust," sõnas ta.

Uus venekeelne kanal läheb eetrisse eeloleval esmaspäeval ning stardipaugu annab igahommikune saade "Kofe+".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles