Narva paigaldab promenaadile treeninguseadmed

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kaldapromenaadil on välja kujunenud multifunktsionaalne puhkeala, kuhu hiljemalt kuu aja pärast paigaldatakse 15 täiskasvanutele mõeldud treeninguseadet.
Narva kaldapromenaadil on välja kujunenud multifunktsionaalne puhkeala, kuhu hiljemalt kuu aja pärast paigaldatakse 15 täiskasvanutele mõeldud treeninguseadet. Foto: ILJA SMIRNOV/ARHIIV

Narva kaldapealse promenaadi ehitamise projekti raames kokku hoitud rahaga paigaldatakse promenaadile 15 treeninguseadet.

Narva sõlmis treeninguseadmete paigaldamise lepingu OÜga Tiptiptap. See on Euroopas tunnustatud Harjumaa firma, mis on spetsialiseerunud spordi- ja mänguväljakute tootmisele. Tööd peavad tehtud saama 16. novembriks.

Treeninguseadmete asukohaks on valitud Narva pumbajaama juures olev roheala. Seadmete kasutamine on tasuta.

Projekt saab läbi 

15 treeninguseadme paigaldamine läheb maksma 16 144 eurot.

Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti projektiosakonna peaspetsialist Angelina Liiv rääkis Põhjarannikule, et pärast kaldapromenaadi ehitamise lõppu (algselt avati see 2014. aastal) jäi alles raha bastionide varisevate seinte tugevdamiseks (need tööd kestavad 4. novembrini), kuid pärast seda hanget jäi taas raha üle ning selle eest otsustatigi muretseda treeninguseadmed. Nende paigaldamisega saab promenaadi projekt lõplikult läbi.

"Projekt pidi läbi saama oktoobri lõpus, kuid me palusime seda pikendada 16. novembrini, ametlikku vastust pole sellele veel tulnud. Ja rohkem nad pikendada ei luba ka," ütles Liiv.

Narva kaldapromenaadi ehitamise idee sündis 2006. aastal ning seda hakati ellu viima 2007. aastal. Ametlikult avati promenaad 2015. aasta juunis.

Promenaadi kogumaksumus on 5 022 646 eurot. Sellest 4 269 249 eurot (85%) saadi Euroopa regionaalarengu fondi linnaliste piirkondade arendamise programmist ning ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS), ülejäänud 753 397 eurot (15%) Narva linnaeelarvest.

Treeninguseadmed  loogiline lõpetus

Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti projektiosakonna juhataja Anne Veevo sõnul sündis idee kokku hoitud raha just nimelt niimoodi ära kasutada  treeninguseadmed muretseda  üsna kitsas ringis. Ta tuletas meelde, et promenaadil on välja kujunenud multifunktsionaalne puhkeala, kus juba on olemas laste mänguväljakud, kõnni- ja jooksurajad, rattasõiduplatsid jms.

"Täiskasvanutele mõeldud treeninguseadmete paigaldamine on selle projekti loogiline lõpetus," sõnas Veevo. "Kavas oli paigaldada need seadmed Joaoru puhkealale [Narva teine europrojekt  toim.], ent kuna neid sinna projekti esimese etapi raames ei paigaldata, siis pidasime me nõu ja otsustasime, et alles jäänud rahaga [promenaadi projekti raames] võime nende treeninguseadmete paigaldamist endale lubada. Kooskõlastasime selle promenaaadi arhitektiga ja talle see idee meeldis, samuti pidasime nõu EASiga ning neilegi see meeldis. Seejärel kuulutasimegi välja hanke."

Hanke võitnud OÜ Tiptiptap lubas, et treeninguseadmed valmistatakse põhjamaiseid kliimatingimusi arvesse võttes: seadmete metallosad on roostetamise vältimiseks ja pika kasutusaja tagamiseks kuumtsingitud ning värvitud.

Paigaldatavate treeninguseadmete abil saab treenida eri lihasgruppe, neid on lihtne kasutada ning need sobivad tervisetreeninguteks igas eas ja erisuguse ettevalmistusega inimestele. Mõned trenažöörid sobivad kasutamiseks ka puudega inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles