Pargikeskuse fassaad tuleb valge

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks hakkama välja nägema üks Jõhvi pargikeskuse sissepääsudest.
Selline peaks hakkama välja nägema üks Jõhvi pargikeskuse sissepääsudest. Foto: AB LUHSE & TUHAL

Jõhvi pargikeskuse fassaadi põhitoon tuleb valge ja see lahendus järgib suuremas osas arhitektuurikonkursi võidutööd "Parkuur".

"See on  nüüd lõplik lahendus, mille põhjal hakatakse ka ehitama. Muudatused võivad tulla veel vaid ehituslikes pisinüanssides," kinnitas loo juures oleva eskiisi Põhjarannikule edastanud EKE investeerimisgrupi projektijuht Karl Ader. "Minu arvates on see väga huvitav lahendus, mis sobib valgelt põhitoonilt ka naabruses asuva kontserdimajaga, millel on samuti valge fassaad."

Arhitekt Ra Luhse rääkis paar nädalat tagasi Põhjarannikule, et  praeguse tellijaga on kulgenud tööprotsess väga mõnusalt. "Väga hea on tööd teha, kui arhitekti ja tellija mõtted liiguvad koos õiges suunas," ütles ta, lisades, et projekteerimisel järgitakse praegu nii palju kui võimalik arhitektuurikonkursi võidutööd "Parkuur".

Karl Ader loodab pärast projekti valmimist saada paari nädala jooksul kolmelt ehitusfirmalt lõplikud hinnapakkumised.  "Ma ei julge pakkuda, et ehitus enne jõule lahti läheb, aga talvel tahaksime kindlasti alustada. Näiteks vundamendiauku saab hakata rajama. Hoiame pöialt, et talv tuleb pehme ja ehitajad saavad võimalikult paljude töödega pihta hakata," sõnas ta.

Hoone kaubanduspindadest on Aderi kinnitusel 80 protsenti lepingutega kaetud. "See on ehitamise alguse ajaks väga hea tulemus. Lisaks on veel väga palju huvilisi ootel," lausus ta.

Tulevaste rentnike seas on toidupoekett Maksimarket, spordipoed Sportland ja Rademar, raamatupood Apollo, kes rajab keskusesse ka kino,  mänguasjade kauplus Juku, rõivapoed H&M, Takko, Valik-Rõivad, kodutarvete kauplus Jysk,   koduelektroonikat müüv Expert, kosmeetikafirma Ideaalkosmeetika ja paljud teised.

Viimase paari aasta jooksul on avalikkuse ette jõudnud neli-viis pargikeskuse fassaadi. Eriti tugev poleemika tekkis siis, kui arendajad plaanisid vahepeal loobuda arhitektuurikonkursi võitnud büroo Luhse & Tuhal tööst "Parkuur", vahetada  projekteerijat ning teha odavama fassaadi. Tänavu maikuust projekti põhiinvestoriks saanud EKE Invest jätkas aga taas tööd Luhse & Tuhaliga. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles