Retrostaar Sandra tuleb suvel Toilasse

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra 2011. aastal Viljandi publiku ees. Toilas näeb lauljatari 23. juulil.
Sandra 2011. aastal Viljandi publiku ees. Toilas näeb lauljatari 23. juulil. Foto: Erakogu

23. juulil näeb Toila laululaval retroajastu tähte Sandrat, kes on Eestis üles astunud mitmel suvel, kuid jõuab Ida-Virumaale esimest korda.

Sandra annab sel suvel Eestis kaks kontserti, mis koosnevad tema kaheksa- ja üheksakümnendate suurematest hittidest. Toila lauluväljakul on võimalik Sandrat koos ansambliga näha ja kuulata 23. juuli õhtul; päev varem esineb ta Põltsamaa lossihoovis. Mõlemal kontserdil jagab Saksa lauljatariga lava eestimaine 2 Quick Start.

Kogenud korraldaja

Kontserdi korraldaja Heiko Merikan, kes on Retrolegendi kaubamärgi all toonud Eestisse hulga 1980. ja 1990. aastate superstaare ning korraldanud mitu retrofestivali, märkis, et ring on saanud täis ja tuleb leida uusi kontserdipaiku.

Tema sõnul on näiteks tänavune Pärnu suvi nii ära broneeritud, et retrokontserdiga ei õnnestunud Vallikääru pääseda.

"Pärnus oli Sandra 2014. aastal. Seal saime n-ö täismaja, aga kuna tal oli parajasti käsil järjekordne abielulahutus, polnud ta kõige paremas vormis ega rokkinud kahesajaga. Praeguseks on ta oma eraelu probleemid lahendanud. Loomulikult ei saa rääkida enam nooruspõlve välimusest, aga artistlik vorm on Sandral hea," kinnitas Merikan.

Kui Põltsamaal on ta kontserte korraldades juba varem käe valgeks saanud, siis Toila saab olema esimene kogemus.

"Vahepeal sõitsin naise töö tõttu palju Ida-Virumaal ringi ja see kant hakkas sümpatiseerima. Vene publik on suhteliselt lojaalne, Toila laululava on fantastiline ning mahutab piisavalt palju rahvast. Näiteks Thomas Andersi kontserdil oli silma järgi 20 000−25 000 inimest."

Lisaks Modern Talkingi artistile on Merikan vaadanud Toilas Rootsi legendaarse bändi Secret Service etteastet. Mõlemad esinesid siin kaevurite päeval ja mõlemaid on kontserdikorraldaja ka ise võõrustanud.

Kahe jalaga maa peal

"Loomulikult mõtlesin, et kui vana kooli superstaarid on tehtud kaevurite päevaga inimestele tasuta kättesaadavaks, siis mis juhtub, kui küsida piletiraha. Aga olen arutanud asja kolleegidega, kes on korraldanud üritusi Narvas ja Narva-Jõesuus, ning saanud aru, et asi nii hull ei ole. Kui Dr. Alban esines Narva-Jõesuus, räägiti 3000−4000 kuulajast."

Kui Sandra meelitab Toilasse vähemalt 2000 inimest, on kontsert Merikani sõnul laias laastus tehtud.

"Olen kahe jalaga maa peal ega kujuta endale ette viiekohalisi publikunumbreid, sest peame vaatama ka majandusseisu ja inimeste rahakotti. Samas kui ilm on ilus ja hea artist tuuakse koju kätte, miks inimesed ei peaks tulema? Pealegi on piletihind väga soodne: kiiremad saavad selle 10 ja 12 euro eest ning alla 12aastastele lastele on tasuta [pääsmed on juba Piletilevis müügil − toim.]."

Tulemas teisigi staare

Ida-Virumaa tänavune muusikasuvi tõotab tulla mitmekesine ja Sandra ei jää ainsaks nimekaks popmuusika esindajaks.

Põhjarannik on varem kirjutanud, et 17. ja 18. juunil toimub esimest korda Kauksi ranna suvefestival, kus astub lavale Venemaa kuumemaid naislauljaid Nyusha ning Eesti muusikute paremik: Smilers, Terminaator, Tanel Padar & The Sun, 2 Quick Start, Ott Lepland, Karl-Erik Taukar jt.

Rahvusvahelise kaliibriga artiste on Ida-Virumaale oodata veel motofestivali raames. Juulis Narva linnuses toimuva mootorratturite kokkutuleku korraldaja Rock Hotel Management peab tuntumatest välisartistidest läbirääkimisi ansamblitega Nazareth ja Leningrad Cowboys. Sihikul on veel Venemaa dueti T.A.T.U. liige Lena Katina ja Valgevene juurtega laulja Alexander Rybak, kes tõi 2009. aastal Norrale võidu "Eurovisioonil".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles