Kutsehariduskeskus sai juubeliks uue praktikamaja

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia värbamise ja järelekasvu spetsialist Riine Urbala testis uue praktikakorpuse soolaleivapeol mäetehnika simulaatorit.
Eesti Energia värbamise ja järelekasvu spetsialist Riine Urbala testis uue praktikakorpuse soolaleivapeol mäetehnika simulaatorit. Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaa kutsehariduskeskus pidas eile kümnendat sünnipäeva ja avas E-korpuse, millega on kooli praktikabaas nüüd üleni viimane sõna.

E-korpuse rekonstrueerimine kestis ehitaja vahetuse tõttu peaaegu kaks aastat.

Rõõmus päev

"See on meile rõõmus päev. Te ei kujuta ette, kui keeruline on seista silmitsi ehitajaga [OÜ E&G − toim.], kes ütleb, et makske raha ette, siis hakkame tööle. Lõpetasime koostöö ning uue hankega sai ehitajaks AS Remet, kes võttis raske ülesande ja tegi selle ära," kiitis Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktor Hannes Mets.

Kuna õpilaste arvu järsku suurenemist pole ette näha ja kool peab mõtlema säästmisele, vähendati olemasolevat pinda ning kolmekorruseline korpus jäi ühe korruse võrra madalamaks.

E-korpuses on sisustatud näiteks elektroonika ja elektrotehnika, veokorralduse, elektriajamite ja pneumaatika labor, aga ka õppeköögid ja -restoran. Euroopa regionaalarengu fondi ja riigi rahastatud projekti maksumus oli ligi 2,3 miljonit eurot.

Muudatusteks valmis

Esimene praktikamaja − F-korpus − renoveeriti üle kolme aasta tagasi.

"Kool on nüüd peaaegu täiesti uus, ainult C-korpus, kus asuvad õppeklassid ja mis tehti CO2 rahaga väljast korda, on seest tegemata. Oleme uuendanud ventilatsiooni, aga tuleb teha ka siseviimistlus. Siis saame öelda, et kutsehariduskeskus on täiesti valmis. Praegu saame seda öelda ainult praktikamaja kohta," ütles Mets.

Direktori kinnitusel on 10aastane kutsehariduskeskus valmis uuenema ka sisu poolest.

"On positiivne, et oleme suutnud vähenenud sündimuse juures säilitada õpilaste arvu. Väljakutset pakub, et osa erialasid kaob ja osa tuleb juurde. Praegu kuuleme ainult neist, mis on löögi all − kaevanduse poolt. Sellest kuuleme vähem, mis juurde tuleb. Viimast peavad ütlema tööandjad ja kogukond − meie oleme muudatusteks valmis. Oleme ehitanud ruumid nii, et kui tahaksime sisse tuua farmaatsia või spaa valdkonda, siis saame luua õpetamiseks vajalikud tingimused," rääkis Mets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles