Sula võttis võimaluse Kelly Sildarule Kiviõlis kaasa elada

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal sai Kiviõlis Kelly Sildaru sõidule kaasa elada. Tänavu seda võimalust pole − soe ilm on sulatanud lumelauapargi liiga õhukeseks.
Eelmisel aastal sai Kiviõlis Kelly Sildaru sõidule kaasa elada. Tänavu seda võimalust pole − soe ilm on sulatanud lumelauapargi liiga õhukeseks. Foto: Matti Kämärä

Kiviõli seikluskeskus jätab sula tõttu ära suurvõistluse "Estonian Open Slopestyle", mis võtab ära võimaluse X-mängude staarile Kelly Sildarule Eestis kaasa elada.

12.-14. veebruarini toimuma pidanud "Estonian Open Slopestyle", kuhu oodati ka Eesti vigursuusatamise superstaari, just X-mängudel ajaloo noorimaks võitjaks tõusnud Kelly Sildarut, jääb lumepuuduse tõttu ära. See oleks olnud üks väheseid võimalusi noorukesele suusastaarile kodumaal kaasa elada.

Park sai just valmis

"Sellel aastal me kahjuks sellisel tasemel rada, kus tipud sõita võiksid, pakkuda ei saa," tunnistas Kiviõli seikluskeskuse juht Janek Maar, et juba välja kuulutatudfreestyle-suusavõistlus, kuhu oodati maailma tippsõitjaid, jääb tänavu ära, ehkki Baltikumi uhkeim lumelauapark sai lätlaste juhendamisel suure vihmaga tehtud.

Maari sõnul pole pargis sellel aastal tehtud veel mitte ühtegi sõitu ja selleks, et sinna võistlusväärne rada saada, peaks tulema külma ja tootma juurde lund. "Tahaks loota, et ilm sellel talvel veel sedapalju muutub, et saame parki kohendada ja keegigi sinna sõitma pääseb," ütles ta. See annaks võimaluse korraldada Kiviõlis vähemalt Eesti meistrivõistlused freestyle-suusatamises ja lumelauasõidus.

Seikluskeskuse Eesti vingeimat lumelaua- ja vigursuusavõistlust saadab ebaõnn esimesest aastast peale. Kui esimesel aastal jäeti see ära pargiehituse venimise tõttu, siis aasta hiljem sai samuti takistuseks lumepuudus. Vaid eelmisel aastal suudeti võistlus läbi viia, aga ka siis olid ilmaolud kohutavad ja ilusa talveilma asemel kallas vihma nagu oavarrest.

Sellel aastal kaaluti kaua, kas võistlust korraldada, sest talve tulek jäi venima. Kõvad külmakraadid lubasid loota, et kauaoodatud korralik talv on käes, kuid saabunud suur sula koos vihmaga kahandas lumevarusid oluliselt ja eile anti teada võistluste ärajäämisest.

Sõita veel saab

Kuigi park jääb lumelisa ootama, pole suusakeskus veel kevadet välja kuulutanud ja nädalavahetusel on kaks laskumisnõlva avatud.  "Jaanuar on meie töötajatele olnud väga pikk ja pingeline kuu. Otsustasime oma lumevarusid säästa ja avada keskuse alles nädalavahetusel, kui suurem hulk inimesi sellest rõõmu tunda saab," ütles Maar.

Ehkki lähima nädala ilm pole selline, mis lubaks lund juurde toota, on seda nõlvadel piisavalt, et veel mõnda aega vastu pidada. "Nõlvad on piisavalt laiad, sulades saab neid teha kitsamaks ja paksemaks. Pargis sellist võimalust pole," tõdes ta.

Seikluskeskus loodab, et talv jätkub. Selleks, et lumetootmiskuludega tasa saada, oleks tarvis veel kolme nädalat talve. Et korrata keskuse rekordpäeva, kus päeva jooksul käis sõitmas üle tuhande inimese, peaksid tingimused olema väga soodsad, sealhulgas talvine ilm Tallinnas, mis suudaks inimesed välja meelitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles