Videokaameraga on tuvastatud juba kümme prügistajat

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaamera abil on kahe kuuga tuvastatud juba kümme prügistajat.
Videokaamera abil on kahe kuuga tuvastatud juba kümme prügistajat. Foto: Peeter Lilleväli

Detsembris Ahtme jäätmejaama jälgimiseks paigaldatud videokaamera abil on tuvastatud juba kümme inimest, kes jaama ümbrusse hulgi jäätmeid tassivad. 

Kohtla-Järve linn on juba pikalt hädas olnud ja suuri kulutusi kandnud Ahtmes asuva ohtlike jäätmete kogumispunkti juurde toodavate jäätmete pärast.

Sellel, mida seal hilistel õhtu- ja varastel hommikutundidel hunnikute kaupa maha puistatakse, pole enamasti ohtlike jäätmetega midagi pistmist: ehitusjäätmed, vana mööbel, olmejäätmed... Kogumispunkti suletud oleku aegadel aia taha jäetud kodumasinaid käiakse puistamas: viiakse kusagile ära, võetakse endale oluline välja ja tuuakse järelejäänu tagasi. Seegi ei sobi siis enam ohtliku jäätmena vastu võtta.

Mullu detsembris paigaldas linnavalitsus jäätmejaama jälgima videokaamera.

"Esimene kuu läks meil häälestamisele ja õppimisele, nii et umbes kaks kuud oleme nüüd kogumispunkti haldava OÜ Ekovir teadete peale videosalvestisi läbi vaadanud ja püüdnud prügitoojaid tuvastada," rääkis linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Kersti Juuse.

Kahe kuuga on tuvastatud kümne prügi maha laadinud auto numbrimärk; neist nelja puhul alustas väärteomenetlust keskkonnainspektsioon, nelja puhul politsei ning kahe viimatise andmed olid eile veel politseile edastamata.

Keskkonnainspektsiooni Ida-Virumaa büroo juhataja Aivar Lainjärv ütles, et kõigil nende menetluses oleval neljal juhul on prügitooja Kohtla-Järve elanik.

"Ühele neist on väärteootsus juba kätte antud. Kuna ta on töötu, kahetses tehtut ja varem pole tal keskkonnarikkumisi olnud, siis piirduti 60eurose trahviga. Üks isik peaks tulema homme vestlusele, kahe kohta ei ole praegu teada, kas nad on kutse kätte saanud," rääkis Lainjärv eile.

Politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles, et väärteomenetluse käigus on vastutusele võetud neli inimest, kellest kolm on Kohtla-Järve elanikud ja üks Tallinna elanik.

Jäätmeseadus võimaldab selliste rikkumiste puhul karistada kuni 1200eurose trahviga.

Kersti Juuse ütles, et Kohtla-Järve linnavalitsus valmistab ette Ahtme jäätmepunkti uut käitajahanget, mille tulemusena hakkab kogumispunkt praeguse kolme päeva asemel olema avatud neljal päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles