Narva rannahoone kohvikut hakkab käitama OÜ Geneva

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik-restoran hõivab Narva uue rannahoone teise korruse ning selle eest tuleb ettevõtjal linnale iga kuu maksta 3337 eurot.
Kohvik-restoran hõivab Narva uue rannahoone teise korruse ning selle eest tuleb ettevõtjal linnale iga kuu maksta 3337 eurot. Foto: ILJA SMIRNOV/ARHIIV

Et võidelda oma konkurendilt välja õigus avada Narva jõe kaldal asuvas uues rannahoones kohvik-restoran vaatega kahele piiriäärsele linnusele, tegi Narva ettevõtja hinna poolest riskantse pakkumise.

Narva linnavalitsuse korraldusega tunnistati rannahoone teisel korrusel avatava kohviku-restorani operaatori leidmiseks korraldatud korduva avaliku enampakkumise võitjaks OÜ Geneva.

Enampakkumist välja kuulutades lootsid Narva linnavõimud saada 314 ruutmeetri kohvikupinna rentimise eest vähemalt 2200 eurot kuus, ent nimetatud ettevõtja pakkus 3337 eurot. Sel moel võitiski Geneva teise kandidaadi − OÜ Ronyx Log ees, kes pakkus linnale kolmandiku võrra väiksemat rendihinda, nimetatud juhul minimaalset 2201 eurot kuus.

Võlast hoolimata

Linnavalitsus tunnistas OÜ Geneva konkursi võitjaks, hoolimata sellest, et firmal on maksuvõlg, mis jääb samasse suurusjärku firma põhikapitaliga − 20 011 eurot. Linnavalitsusest selgitati Põhjarannikule, et ettevõtjal on koostatud võla tasumise graafik, see tähendab, et sisuliselt tal võlga enam pole.

Teisel rannakohviku avamise konkursist osa võtnud ettevõttel maksuvõlgu ei ole.

OÜ Geneva on tuntud eelkõige selle poolest, et tegutseb Narva linnaga sõlmitud rendilepingu kohaselt Narva kultuurikeskuses ja ööklubis Geneva. Samuti peab ta üleval mitut toitlustusasutust ning tema sugulasettevõte on hotell Narva. OÜ Geneva sai ka Narva-Jõesuu linnalt munitsipaalse territooriumi hoonestamise õiguse, et ehitada ja avada mereäärses kuurordis suvelava, kuid see projekt jäi detailplaneeringu koostamise järgus toppama.

Konkursi kaotanud Jõhvi firma OÜ Ronyx Log tunneb kohalikku turgu samuti hästi, kuna on juba pikka aega Narvas restorani Old Trafford pidanud.

Algus ei ole kiire

OÜ Geneva omanik Jevgeni Fjodorov tunnistas Põhjarannikule antud kommentaaris, et pakkus õiguse eest uues rannahoones kohvikuruume üürida kõrget hinda.

"Äri on alati risk," tuletas ta meelde, lisades, et neil oli suur soov end konkurendist lahti rebida. "Kui meile oleks antud need ruumid 500 euro eest, siis oleks muidugi lihtsam äri teha," lisas ta poolnaljatamisi.

Oma uue kohviku-restorani avamise kuupäeva Fjodorov nimetada esialgu ei osanud, kuna rendilepingut ei ole Narvaga veel allkirjastatud.

"Tahame 18. juunil, kuid... Tuleb ju atesteerimine läbi teha, disainprojekt koostada. (...) Seda, milline saab olema disain ning kust me mööbli võtame, ei tea me veel samuti," kirjeldas ta uue alguse mõningast keerulisust.

Ühe tulevase kohviku-restorani juhina on tööle võetud Nadežda Šaševa, kes on palju aastaid edukalt Narva Astri kaubanduskeskust juhtinud.

Rannahoone valmistub avamiseks

Rannahoone ehitati Narva jõe kaldale europrojekti "Joaoru puhkeala arendamine" esimese etapi raames. Kogu projekti maksumus on ligikaudu 4,2 miljonit eurot, millest umbes kolm neljandikku on saadud EASi vahendusel Euroopa fondidest.

Tänavu lõppenud konkurss rannahoone kohviku ruumide rentimiseks on juba teine katse kohvikule operaatorit leida. Esimene enampakkumine linnavara üürileandmiseks ja kohviku-restorani avamiseks lõppes keerulise kohtuprotsessiga juba siis, kui hoone oli alles ehitusjärgus.

Põhjarannik on varem kirjutanud, et Narva linnavalitsus kuulutas 2014. aasta mais välja konkursi teenuseosutaja leidmiseks, kuid osalejate kvalifikatsiooni hindamise staadiumis tekkis vaidlus oletatava võitja, Jõhvi firma OÜ Ronyx Log töökogemuse tõlgendamises. Linnavalitsus peatas konkursi, et selle tingimused üle vaadata ja see hiljem uuesti läbi viia, kuid ettevõte kaebas linnavalitsuse sellekohase korralduse kohtusse. See kaebus läbis kaks kohtuinstantsi, kuid kummalgi korral kohus tema poolele ei asunud.

Kui esimesel korral oli kavas kohviku-restorani rendileping sõlmida 15 aastaks, siis nüüd ainult seitsmeks.

Rannahoone esimese korruse, kus restorani ei ole, kavatseb linn avada rannahooajaks. Sinna tulevad treeningusaal, ranna- ja spordivarustuse laenutuspunkt ning riietus- ja duširuumid. Osa esimesest korrusest hõivab Narva Energia spordikooli jalgrattaspordi osakond, ehkki kohviku-restorani naabrus teeb treeneritele mõningast muret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles