Alajõe vallajuhi kriminaalasi võib olla seotud lumetõrjetööde hankelepinguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Vogti kahtlustatakse valla vara omastamises.
Taavi Vogti kahtlustatakse valla vara omastamises. Foto: Erakogu

Põhjaranniku andmetel võib Alajõe vallavanema asendajale Taavi Vogtile esitatud kriminaalkahtlustus tuleneda Tartu firmaga Lomax sõlmitud lumetõrjetööde hankelepingust.

Teisipäeval, 12. märtsil pidasid keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud Taavi Vogti töö juures kinni kahtlustatavana valla vara omastamises.

Järgmisel päeval ta vabastati ning neljapäeval oli Vogt taas tööl.

Kahtlustatavaid rohkem kui üks

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova ütles, et kriminaalasja raames tehti Alajõel ja Tartus läbiotsimisi ja et kahtlustatavaid on rohkem kui üks.

Täpsemaid andmeid teise isiku kohta prokuratuur avaldada ei saa, samuti kahtlustuse täpsemat sisu.

Põhjaranniku andmetel võib Vogtile esitatud kahtlustus tuleneda Alajõe valla teede lumetõrjetööde hankelepingust, mis sõlmiti vallavalitsuse ja OÜ Lomax vahel, mille aadress on Tartus ja mille juhatuse liige on Eiko Unt.

Lepingu järgi kohustus Lomax Alajõe vallas tegema lumetõrjet 12. veebruarist kuni 31. märtsini ning vald kohustus selle eest maksma koos käibemaksuga 50,4 eurot tunnis.

Vallajuht traktori roolis

Tänavu 10. veebruaril peetud vallavalitsuse istungil oli üheks päevakorrapunktiks Alajõe valla teede lumetõrjetööde hankelepingu sõlmimine 2016. aastaks.

Eelnõust ülevaate andnud vallavanema asendaja Taavi Vogt selgitas, et lumetõrje pakkujat on keeruline leida, sest talv on heitlik ja vald ei saa teenuse pakkujale anda garantiid.

Vogt ütles, et ta saatis välja kolm hinnapäringut ja leidis ühe Tartu ettevõtte, kes on nõus valda aitama. Ülejäänud firmad pakkumust ei esitanud.

Vallavalitsuse korraldusega sõlmitigi leping Lomaxiga.

Töövõtulepingus seisab, et tööde tellija − Taavi Vogt − määrab oma esindaja tööde tegemist juhendama, töövõtjale vajalikku informatsiooni andma ning tööde kvaliteeti kontrollima, ja et selleks esindajaks on − Taavi Vogt.

Põhjaranniku andmetel istus Taavi Vogt ise ka talvel valla teedel lund lükanud traktori roolis.

Tellija ja töö tegija ühes isikus

Seega, tööde tellija, kes oli määranud ennast tööde kvaliteeti kontrollima, tegi neid töid ise ning sai Põhjaranniku andmetel selle eest ka tasu: valla poolt Lomaxi arvele kantud töötasu liikus sealt ülekandena edasi Vogtile.

Vogt ütles eile Põhjarannikule, et ei saa prokuratuuri loata kahtlustuse sisu kommenteerida ega avaldada, kui palju Alajõe vald Lomaxile lumetõrje eest maksis.

Lomaxi juhatuse liikme Eiko Undiga Põhjarannikul eile ühendust saada ei õnnestunud.

Taavi Vogt asus Alajõe vallavalitsust juhtima mullu oktoobris volikogu määruse järgi, kuna vallavanem Kristina Ikohhainen ei saanud lapse sünni tõttu ametiülesandeid täita.

Enne seda oli Vogt Alajõe vallavalitsuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles