MEKE Sillamäe kontrollib ligi 600 korteri gaasiseadmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas Võidu prospekt 9 asuva maja korteris suri tänavu vingumürgituse tagajärjel tütarlaps.
Narvas Võidu prospekt 9 asuva maja korteris suri tänavu vingumürgituse tagajärjel tütarlaps. Foto: Ilja Smirnov

Vältimaks gaasiplahvatuse juhtumeid, kontrollib munitsipaalne elamu-kommunaalettevõte MEKE Sillamäe kõigis enda teeninduses olevas 105 elumajas gaasiseadmeid ja -võrgustikku. 

Ettevõtte andmetel oli 26. aprilli seisuga kontrollitud kuus elumaja, milles on kokku 325 korterit.

"Kuid ainult 60 protsenti korteriomanikest olid kodus ning lasid gaasiteenistuse töötajad seadmeid ja võrku kontrollima," märkis MEKE Sillamäe jurist Inna Dmitrijeva. "See toimub küll tööajal, kuid elanikke teavitati kontrolli läbiviimisest 1-2 päeva ette."

Rikked likvideeritakse 

Mõnes korteris avastati rikked või iganenud gaasiseadmed. Ettevõtte andmetel likvideeritakse gaasilekked kohapeal, lekete likvideerimisele tehtavad kulutused on kirjas ettevõtte elumajade teenindamise tariifis. Kui avastatakse korrast ära gaasiseadmed, vesteldakse omanikuga ning selgitatakse talle selle ohtlikkust. Kõikidele elanikele väljastatakse meelespea gaasi- ja avariiteenistuse tähtsamate telefoninumbrite ning lühiinstruktsioonidega.

Dmitrijeva sõnul reageerib suurem osa inimesi adekvaatselt ja mõistvalt ega protesti isegi siis, kui on tarvis keevitustöid teha. Kuid on siiski ka üksikuid elanikke, kes ei võta gaasilekke avastamist tõsiselt, ning nendega tuleb lisatööd teha.

"Seni ei ole meil äärmuslikke meetmeid − gaasivarustuse katkestamist − rakendada tulnud. Tundub, et kõik mõistavad, kui ohtlik gaas on."

MEKE Sillamäel on kavas kontrollida kõiki tema teeninduses olevate majade kortereid. Tänavu tehakse seda muu hulgas ka Ranna tänaval, kus on 9 elumaja ehk 584 korterit.

Ka Kohtla-Järvel kontrollitakse

Kohtla-Järve korteriühistute juhtide assotsiatsiooni andmetel on ka Kohtla-Järvel hakatud senisest aktiivsemalt gaasiseadmeid kontrollima.

"Linnas on juba esinenud gaasimürgistuse juhtumeid, nii et kõik hakkavad säärase kontrolli vajadust mõistma," märkis assotsiatsiooni juhatuse liige Jelena Mutonen. "Eriti puudutab see Järve linnaosa keskel asuvaid vanu maju, kus meie andmetel on palju selliseid kortereid, mille omanikud on ise gaasiseadmeid paigaldanud ja suitsugaasid valesse lõõri juhtinud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles