Presidendipaar tutvub Narvaga

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode väljasõit Eestist peatati ajutiselt, kuni delegatsioon eesotsas presidendiga Sõpruse silda vaatles. Presidendipaar astus sillale, kuid selle keskosani, kuhu on märgitud kahe riigi vaheline joon, ei läinud.
Autode väljasõit Eestist peatati ajutiselt, kuni delegatsioon eesotsas presidendiga Sõpruse silda vaatles. Presidendipaar astus sillale, kuid selle keskosani, kuhu on märgitud kahe riigi vaheline joon, ei läinud. Foto: Ilja Smirnov

President Toomas Hendrik Ilves ja tema abikaasa Ieva Ilves alustasid eile oma kahepäevast visiiti Narva.

Kahe päeva jooksul külastab presidendipaar Narva piiripunkti, kolme ettevõtet, naaberlinnas Narva-Jõesuus asuvat SOS-lasteküla peremaja ning Narva haigla lasteosakonda. Peale selle pidas Ieva Ilves eile Tartu ülikooli Narva kolledži tudengitele ja töötajatele lühikese loengu küberjulgeolekust.

Venemaa lähedal

Narva uus piiripunkt sai valmis möödunud aastal ning tänu oma heale varustatusele ja üldisele läbimõeldusele on sellest saanud piirilinna tõeline vaatamisväärsus. Ka Toomas Hendrik ja Ieva Ilves tahtsid sellega tutvuda ning vaadata, kuidas seal on töö korraldatud.

Piiripunkti külastus leidis aset ajal, mil seal oli väga elav liiklus − palju oli nii jalakäijaid kui autosid. Jalakäijad jätkasid liikumist presidendi juuresolekul, autode väljasõit Eestist aga peatati ajutiselt, kuni delegatsioon Sõpruse sillaga tutvus. Ilvesed astusid sillale, kuid selle keskkohani, kuhu on märgitud kahe riigi vaheline joon, ei läinud.

Mingeid märkusi piiri valvamise kohta ei tehtud. Hiljem püüdis ERRi korrespondent Jüri Nikolajev presidendilt võetud intervjuus uurida, mida too Venemaa kallast nähes tundis, ent Toomas Hendrik Ilves põikas naeratades vastusest kõrvale.

Loeng kolledžis 

Ieva Ilves pidas eilse päeva lõpus Tartu ülikooli Narva kolledži tundengitele ja töötajatele heas vene keeles loengu küberjulgeolekust. Ta kõneles enda kogemusest selles valdkonnas ning tuletas ühtlasi meelde turvalise arvutikasutamise põhitõdesid, et tundmatuid faile ja linke ei tohi mingil juhul avada. Üks tema põhiteese oli, et kõige suurem risk on inimeste tehtavad vead.

Tudengid palusid Ieva Ilvesel hinnata ka Eesti ID-kaartide ning e-hääletuse kindlust ja ohutust. Ning tema hinnang osutus väga kõrgeks.

"Sajaprotsendilist IT-ohutust ei ole olemas ning kõikjalt võib leida probleeme," sõnas ta.

Seejuures märkis proua Ilves, et tal endal perekonnanime vahetamise tõttu nüüd Eesti ID-kaarti enam ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles