Töötukassa ja Svarmil muutsid oma koostöö ametlikuks

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svarmili juht Merle Roste tutvustas töötukassa juhatuse esimehele Meelis Paavelile ettevõtet, kus töötab 253 inimest.
Svarmili juht Merle Roste tutvustas töötukassa juhatuse esimehele Meelis Paavelile ettevõtet, kus töötab 253 inimest. Foto: Peeter Lilleväli

Töötukassa ja Kiviõlis tegutsev õmblusfirma Svarmil kirjutasid alla koostööleppele, mille tulemusel peaks senine koostegemine ja tagasiside andmine muutuma veel tihedamaks ja tulemus tänu sellele paremaks.

Sellel nädalal allkirjastasid Kiviõlis töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ja ASi Svarmil juhatuse esimees Merle Roste koostööleppe. Töötukassa on oma eesmärgiks seadnud sõlmida lepe kõigi põhivaldkondade suurte ettevõtetega, et olla töötajate leidmisel, nende väljaõpetamisel ja toetamisel hea partner.

Loodab tuge

ASis Svarmil, mis sellel aastal tähistab oma loomise 25. aastapäeva, töötab 253 inimest. "Oleme aktiivselt kasutanud töötukassa pakutavaid teenuseid, mis nüüd viisidki selle leppeni," ütles ettevõtte juht Merle Roste, kelle sõnul on nad töötukassa kaudu otsinud õmblusettevõtetes töötanud või õmblejaks õppinud inimesi, kelle väljaõpetamine oleks kohapeal kergem. Peale selle on kasutatud mitmeid toetusi, mida töötukassa neil arvel olevate inimeste töölevõtmiseks pakub, ning loodud on ka praktikakohti.

Nüüd, kui 1. juulist hakkab kehtima seadusemuudatus, millega töötukassa saab appi tulla vähenenud töövõimega inimestele paremate töötingimuste loomiseks, on koostöö tegemine senisest veelgi aktuaalsem, sest töötukassa saab aidata ettevõtjaid nendes valdkondades, mis seni on olnud ainult tööandja õlul.

Nii näiteks saab töötukassa kaasa aidata töökohtade kohandamisele inimese puuet silmas pidades. Peale selle on kaalutud mitmeid soodustusi, mida saaks pakkuda. See peaks aga sündima just tihedas kommunikatsioonis tööandjatega ja tagasisides ning Roste loodab, et tagasiside andmisest tõesti ka kahepoolne kasu sünnib.

Hea partner 

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahki sõnul on Svarmil hooliv ja inimestega arvestav ettevõte ning on tööandjana valmis pakkuma tööd ka vähenenud töövõimega inimestele. Juba praegu töötab Svarmilis inimesi, kellel on vähenenud töövõime, ja tööandja on neile võimaldanud vajaduse kohaselt ergonoomilisi lahendusi.

Vähenenud töövõimega inimeste arv on ettevõtte töötajate seas kasvanud. Kui sügisel oli ettevõttes selliseid inimesi 29, siis praegu on neid 40. Vähenenud töövõime tähendab, et ettevõtja peab olema paindlik. Näiteks peab arvestama sellega, et neile inimestele on riigi poolt ette nähtud seitse päeva pikem puhkus. "Kui meil on meeskonnatöö, tähendab see seda, et me ei saa tervet meeskonda samal ajal puhkama saata, sest osal on puhkus pikem, teistel lühem," tõsi Roste näite.

Svarmil on üks Kiviõli linna vanemaid eraettevõtteid, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Berendsen PLC. Ettevõtte põhitööks on lepinguline õmblusteenuse pakkumine. Peale õmblustöö tegeldakse ka tootearendusega. Svarmilis töötab 253 inimest. Lisaks oma tootmisele on Svarmilil allhankijad Eestis, Lätis ja Leedus − kokku 12 ettevõtet − ning tööd antakse veel umbes 250 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles