Põhiomanikku vahetanud Jõhvi pargikeskuse ehitus on algamas

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja fuajee akendest on mitu aastat vastu vaadanud tühermaa. Eeldatavalt märtsi keskpaigast algab seal poolteist aastat kestev ehitustegevus, mille käigus valmib pargikeskuse esimene etapp. 
MATTI KÄMÄRÄ
Jõhvi kontserdimaja fuajee akendest on mitu aastat vastu vaadanud tühermaa. Eeldatavalt märtsi keskpaigast algab seal poolteist aastat kestev ehitustegevus, mille käigus valmib pargikeskuse esimene etapp. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Mitu aastat edasi lükkunud Jõhvi pargikeskuse ehitus võib pärast põhiomaniku vahetust startida märtsis.

Alanud aasta alguses sai pargikeskust rajava osaühingu Jõhvi Pargi Arendus 51protsendilise osaluse omanikuks senise Eesti tuntud investeerimisgrupi EKE asemel OÜ Kuurium. Selle eelmise aasta novembris asutatud osaühingu taga on suuremat avalikkuse tähelepanu vältiv 47aastane Lääne-Viru ettevõtja Elmo Ehrlich.

Ulatuslik kaubandusäri väljaspool pealinna

Tegu on viimase paarikümne aasta jooksul hoogsalt oma kinnisvaramaailma laiendava ettevõtjaga, kellele kuuluvad Kroonikeskus Rakveres, Sõbrakeskus Tartus, Kagukeskus Võrus ja veel mitmed kaubanduskeskused väiksemates Eesti linnades. Talle kuulub ka Aldari kauplusekett, millel on Lääne-Virus kaheksa ja Ida-Virus neli maapoodi.

Ehrlichile kuuluvad vägijookide müügiketid Super Alko ja City Alko. Eelmise aasta lõpus soetas ta poole osalusest kaupluseketis Alko1000, kes teeb edukat alkoholiäri Lätis Eestiga piirnevates linnades.

Muu hulgas on tema omanduses ka Vergi sadam. Ajaleht Virumaa Teataja on nimetanud teda üheks Lääne-Virumaa rikkamaks inimeseks Oleg Grossi kõrval  ja kirjutas temast läinud suvel sel puhul, et ta soetas viiekohalise kopteri Robinson.

Jõhvi Pargi Arenduse volitatud esindaja Allan Mänd rääkis, et Ehrlich oli huvitatud Jõhvi pargikeskuse arendamisest, kuna ta on keskendunud kaubanduskeskuste arendamisele Eestis väljaspool Tallinna ja Jõhvi piirkond oli temale veel katmata ala.

Ehitamiseks läheb märtsis

Kui läinud sügisel lootis Mänd, et ehitus algab juba novembris, siis põhiomaniku vahetusega kaasnenud juriidiliste protseduuride läbitegemisele kulus tema sõnul siiski loodetust rohkem aega. "Nüüd on see tehtud. Lähinädalatel sõlmitakse ehitajaga leping ja märtsi alguses läheb keskuse esimese etapi ehitus lahti," kinnitas Mänd.

Esimene etapp hõlmab ligikaudu 20 000 ruutmeetri suurust osa, kuhu tulevad kauplused, söögikohad, kolme saaliga kobarkino, treeningusaalid ja lasteala. Pärast nende valmimist eeldatavalt 2019. aasta sügisel on kavas hakata ehitama jäähalli, veekeskuse ja hotelli osa.

Mänd ütles, et üle poole esimese etapi rendipindadest on praeguseks lepingutega kaetud. Vaatamata sellele, et ehituse algus on juba alates 2015. aastast edasi lükkunud, ei ole Männi sõnul suurem osa rentnikest lepinguid üles öelnud, loobunud on üksikud. Pargikeskuse suuremate rentnikena nimetas ta Coopi Maksimarketit, kodukaupade poodi Jysk ja üle maailma tuntud rõivapoodi H&M.

Keskust hakatakse ehitama aritektuuribüroos Luhse ja Tuhal valminud projekti järgi.  Sama büroo projektide järgi on Jõhvi rajatud ka naabruses asuv kontserdimaja, lasteaed Pillerkaar, promenaad ja veel mitmed objektid.

Vald ootab ka jäähalli ja veekeskust

44 protsenti Jõhvi Pargi Arendusest kuulub osaühingule Fogoza, millega on seotud isa ja poeg Hariton ja Dmitri Drajev, ning viie protsendi suurune on Jõhvi valla osalus.

Valda Jõhvi Pargi Arenduse nõukogus esindav volikogu liige Ilmar Aun ütles, et on positiivne, et pikka aega vindunud ettevõtmine hakkab lõpuks liikuma. "Ettevalmistav tegevus juba käib ja usun, et nüüd enam pole kaugel aeg, mil  ka silmale nähtav ehitustegevus läheb lahti," sõnas ta.

Auna sõnul on valla soov, et lisaks kaubanduse ja kino osale valmiksid ka kavandatud jäähall ja veekeskus. "Samas on arusaadav, et ei ole mõistlik nõuda nende korraga ehitamist. Need on Jõhvi kohta väga suured investeeringud ja on mõistetav, et enne kui asuda rajama kõrgema riskiastmega teist etappi, on oluline tööle saada esimene," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles