Kohtla-Järve kavatseb vuntsida üles jäähalli ja vana spordihoone

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve jäähall rajati eelmise sajandi 80. aastate alguses. 

PEETER LILLEVÄLI
Kohtla-Järve jäähall rajati eelmise sajandi 80. aastate alguses. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Paari aasta pärast peaksid nii Kohtla-Järve vanalinnas asuv jäähall kui Järveküla teel paiknev spordihoone saama värske ilme ja sisu.

Kohtla-Järve linnavalitsusel õnnestus teisel katsel leida jäähalli ja spordihoone rekonstrueerimise projekteerija. Aasta alguses välja kuulutatud hange nurjus, kuna selle eeldatav maksumus oli 60 000 eurot, aga odavaim pakkumine 150 000 eurot.

Taas võitsid Poola projekteerijad

Kordushankel kergitas linnavalitsus prognoositud hinda 90 000 euroni ja sel nädalal tunnistas linnavalitsus kaheksa osaleja seast hanke võitjaks Poola firma Dominex, kelle hinnapakkumine oli ligemale 110 000 eurot käibemaksuta. Sama firma võitis eelmisel aastal ka Keemiku staadioni ja kunstkattega jalgpalliväljaku projekteerimise hanke.

Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin tõdes, et paraku on nii projekteerimise kui ehitustööde hinnad viimaste aastate jooksul märgatavalt tõusnud ja ületavad nelja aasta taguseid määrasid, mil kogu spordilinnaku rajamist ette valmistama asuti.

Järveküla teel asuvas spordikompleksis on kavas 45 aastat tagasi rajatud ja nüüdseks amortiseerunud ujulahoone lammutada. 1963. aastal valminud spordihoonet ja paarkümmend aastat hiljem rajatud kolmekorruselist spordihoonet ootab ees põhjalik ümberehitus. Praegune pallimängude saal on kavas muuta võimlemissaaliks. Keldrikorrusele tulevad tõstesaal ja esimesele korrusele poksisaal. Juurdeehitise esimesele korrusele tuleb veeaeroobika bassein, teisele maadlussaal ja kolmandale lauamängude saal.

Ujula ja pallimängude saal on Borodini sõnul kavas rajada teisele poole Järveküla teed ehitatavasse uude spordikeskusesse.

Jäähall muutub soojemaks ja valgemaks

Kohtla-Järve jäähall sai katuse peale eelmise sajandi 80. aastate alguses, mil selle ehitas VKG eelkäijaks olnud põlevkivikombinaat laoruumi nime all, kuna pärast Moskva olümpiamängudeks tehtud suuri kulutusi polnud Nõukogude Liidus mitme aasta jooksul uute spordiobjektide rajamine soositud. Kunstjää torud paigaldati samasse kohta juba 1969. aastal.

Eelseisva rekonstrueerimise käigus on kavas soojustada kogu hoone ja vahetada välja tehnosüsteemid, sealhulgas ka jäätootmise süsteem. Kui praegu mahutab jäähall ligemale tuhat pealtvaatajat, siis pärast rekonstrueerimist jääb istekohti 300, ent need tulevad praegusest mugavamad.

Projekteerimiseks kulub pool aastat. Suurem osa rekonstrueerimistöödest on Vitali Borodini sõnul kavandatud 2020. aastaks. Kui palju need maksma võivad minna, ei osanud ta praegu veel ennustada.

Lähinädalatel kavatseb linnavalitsus uuesti kuulutada välja ka Keemiku staadioni rekonstrueerimise ehitushanke. Esimene hange tühistati, kuna selle eeldatav maksumus oli 1,2 miljonit eurot, aga ainus hinnapakkumine oli 7,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles