Raske avarii põhjustanud mees kukkus aknast surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28. jaanuaril toimus Purtse lähedal maanteel raske avarii, milles hukkus 70aastane Honda juht. Tõenäoliselt õnnetuse põhjustanud BMW roolis olnud mees pääses küll vigastusteta, kuid kukkus kolm nädalat hiljem maja aknast välja ja suri sündmuskohal.

MARIANNE LOORENTS /VIRUMAA TEATAJA
28. jaanuaril toimus Purtse lähedal maanteel raske avarii, milles hukkus 70aastane Honda juht. Tõenäoliselt õnnetuse põhjustanud BMW roolis olnud mees pääses küll vigastusteta, kuid kukkus kolm nädalat hiljem maja aknast välja ja suri sündmuskohal. MARIANNE LOORENTS /VIRUMAA TEATAJA Foto: Põhjarannik

Tänavu jaanuaris Purtse lähedal raske avarii põhjustanud noor mees kukkus kolm nädalat hiljem aknast välja ning hukkus. 

Tänavu 28. jaanuaril kella 13 paiku toimus Lüganuse vallas Purtse küla lähedal Tallinna-Narva maantee 137. kilomeetril raske liiklusõnnetus, milles hukkus inimene.

Raske avarii

Avarii käigus põrkasid kokku sõiduautod Honda Accord ja BMW ning selles hukkus kraavi paiskunud Honda 70aastane juht. Narvast Tallinna poole suundunud BMW 32aastane juht sai vigastusi ja viidi haiglasse. Autos viibisid veel tema pereliikmed, 30aastane naine ja 2,5aastane laps, kes kumbki vigastada ei saanud. Kui algul oletati, et kokkupõrge toimus BMW sooritatud möödasõidul, siis üsna pea sai selgeks, et möödasõitu polnud ning BMW kaldus mingil põhjusel lihtsalt vastassuunda. Selle õnnetuse uurimiseks alustati kohe kriminaalmenetlust, mis aga võidakse lõpetada põhjusel, et potentsiaalne kahtlusalune on surnud.

Nimelt kukkus tol saatuslikul päeval BMW roolis olnud mees selle aasta 19. veebruaril Narvas Kangelaste tänaval asuva maja 6. korruse aknast alla. Mees suri sündmuskohal.

Politsei ja prokuratuur surnukskukkumise uurimiseks kriminaalmenetlust ei alustanud. Sellega seoses pole ka ametivõimudele teada, kas tegemist oli õnnetusjuhtumi või vabasurmaga.

Alati uurimist ei alustata 

"Iga sellise surmajuhtumi puhul menetlust ei alustata, kui sündmuskohaga tutvunud politsei leiab, et selleks pole alust," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova. Erandiks on alaealised. Kriminaalasi võidakse avada hiljem näiteks põhjusel, et lahangu käigus on ilmsiks tulnud asjaolusid, mis lubavad kahtlustada kuritegu.

"Kriminaalmenetluse alustamiseks puudus alus, sest kuriteole viitavaid tunnuseid ei tuvastatud," sõnas Ida prefektuuri pressiesindaja Leana Loide.

Prokuratuuri teatel on liiklusõnnetust käsitlev menetlus aga veel pooleli, ehkki selle tõenäoliselt ainus kahtlusalune on surnud. "Seepärast ei saa me praegu ka öelda, mis põhjusel BMW vastassuunavööndisse kaldus," sõnas Filippova. Ta lisas, et politsei ei jõudnud BMW juhti enne hukkumist kahtlustatavana ka üle kuulata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles