Suured teetööd on juba alanud

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe kogujatee, mille ehitus juba käib, viib linnasisese liikluse maanteelt ära. 

PEETER LILLEVÄLI
Sillamäe kogujatee, mille ehitus juba käib, viib linnasisese liikluse maanteelt ära. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Sellesuvistest suurematest teede rekonstrueerimistöödest kaks − Narva-Jõesuu−Hiiemetsa ja Iisaku-Tudulinna lõik − on remondijärjekorras seisnud juba mitu aastat ning nende korrastamine võtab ligi poole koguinvesteeringu summast. 

Narva-Jõesuu ja Hiiemetsa vahelise tee ehitus läks lahti aprillikuus ning masinad teevad seal teekoridori laiemaks. Kokku läheb selle lõigu rekonstrueerimine maksma 3 miljonit eurot. Umbes sama kallis on ka Iisaku ja Tudulinna vahelise tee uuendamine. Seal hange alles käib ning lõplik maksumus ja täpne ehitusaeg selguvad pärast selle lõppemist.

Oodatud tööd

Maanteeameti ida regiooni ehitusvaldkonna juhi Anti Palmi sõnul on mõlema tee näol tegemist töödega, mida on mitu aastat oodatud. "Mõlemad on väga kehvas seisus. Näiteks Narva-Jõesuu−Hiiemetsa tee on kitsas ja kohati vajunud," rääkis ta. Sama maantee Narva-Jõesuu ja Narva vaheline lõik vajab samuti remonti ning seda loodetakse teha juba järgmisel suvel.

Alutaguse vallavanema Tauno Võhmari sõnul oli ka Iisaku ja Tudulinna vahelise lõigu remont väga oodatud. "Iisaku ja Tudulinna vahel pole teed enam ollagi. Raputab neerud lahti," tõdes ta ning lisas, et kõik remonditavad objektid on nendele olulised. Sealhulgas ka kruusateede remont, mida tehakse Mäetaguse ja Iisaku ning Oonurme ja Peressaare vahel. Vald loodab omalt poolt ka neile kuuluvaid endise Tudulinna valla territooriumil asuvaid kruusateid uuendada. Tänu maanteeameti töödele loodetakse saada tööde tegijalt soodsamat hinda ning seda tasub ära kasutada.

Alutaguse valla territooriumile jäävad ka Jõhvi-Tartu maantee uuendused. Neid on plaanis kaks: Puru ja Pagari ning Rannapungerja ja Tammispea vaheline lõik. Seal on tegemist mitte rekonstrueerimise, vaid teekatte taastusremondiga. "See saab olema kiirem kui rekonstrueerimine, kuid pole selline, nagu me oleme teinud Tallinna-Narva maanteel, kus kuumtöötlusega võeti asfalt üles ja pandi tagasi. Tartu maanteel me freesime vana asfaldi üles, parandame selle alust ning asfalteerime uuesti," rääkis Palmi.

Teisele ringile

Tugimaanteedest läheb rekonstrueerimisele Jõhvi ja Kose vaheline lõik, mille ehitusmaksumus on 445 000 eurot. Need tööd saavad jätku Jõhvi linnas, kus transiitteedele mõeldud toetusega tehakse korda kogu Pargi tänav.

Kõrvalmaanteedest lähevad rekonstrueerimisele Jõhvi-Ereda ja Jõhvi-Pauliku lõik. Selle maksumus on ligi 1,3 miljonit eurot.

Sillamäel jätkub kogujatee ehitus, mis viib linnaliikluse maanteest mööda. Seal tööd juba käivad ning investeeringu kogumaksumus on 1,57 miljonit eurot.

Tööde nimekirjas on ka Kiviõli sissesõiduristmiku ümberehitus, mis oli planeeritud juba eelmisesse aastasse, kuid kuna projekteerimistööd venisid, jäi see töö tegemata. "Liiga hilja ei tasu töid alustada. Näiteks Tartu maanteel jäi meil Mäetaguse ristmik eelmisel aastal pooleli. Lisaks jäi mullu liiga hilja peale Voka ristmiku uuendamine," ütles Palmi.

Kruusateid uuendatakse kokku üle 20 kilomeetri. Pindamistöid on planeeritud üle 100 kilomeetri. Pikimad pindamistööd on planeeritud Kauksi-Vasknarva ja Jõhvi-Vasknarva teel, samuti Saka-Ontika-Toila vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles