Pargikeskuse ehitus algab mais

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase pargikeskuse nurgakivi esitles Allan Mänd suurel rahvapeol juba ligemale pool aastat tagasi kohalike valimiste eel. Lähemate kuude jooksul paigutakse senini ühes garaažis oma aega ootav nurgakivi maa sisse.  

MATTI KÄMÄRÄ
Tulevase pargikeskuse nurgakivi esitles Allan Mänd suurel rahvapeol juba ligemale pool aastat tagasi kohalike valimiste eel. Lähemate kuude jooksul paigutakse senini ühes garaažis oma aega ootav nurgakivi maa sisse. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Mitu aastat edasi lükkunud Jõhvi pargikeskuse esimese etapi ehitusleping sõlmiti eelmisel kuul ja mais algab objektil töö. 

Keskust rajava osaühingu Jõhvi Pargi Arendus volitatud esindaja Allan Mänd ütles, et ehitajaks valiti nelja pakkuja seast firma Vilcon Ehitus, kelle pakutud hind oli üsna napilt lähikonkurendist soodsam.

22 000 ruutmeetrit pinda

Männi sõnul käib praegu ehituse ettevalmistamine ja mullatöödega tehakse ehitusplatsil algust maikuus. "Plaani järgi peab hoone karkass olema valmis aasta lõpuks. Keskuse avamine on plaanitud järgmise aasta novembrisse, aga suurt tööde mahtu arvestades oleme jätnud ka võimaluse, et see lükkub 2020. aasta varakevadesse," rääkis Mänd, kelle sõnul omandasid omanikud hiljuti ka naabruses asuva poole hektari suuruse kinnistu, kuhu oli varem kavandatud hotell, ent selle ehitusest ei saanud ligemale kümne aasta jooksul asja.

Pargikeskuse etapis valmib 22 000 ruutmeetri suuruse pinnaga kahekorruseline hoone, mille esimesele korrusele tulevad poed ja teisele söögikohad, kobarkino, treeningusaalid ja laste mängualad. Üks suuremaid rentnikke on Järva tarbijate ühistu, kelle rajatav Maksimarket hakkab tulevases keskuses paiknema 4600ruutmeetrisel alal. Suurematest poodidest nimetas Mänd veel riietepoodi H&M ning spordikauplusi Sportland ja Rademar.  Kobarkino operatooriks tuleb Cinamon, kel on praegu tegutsevad kinosaalid Tallinnas, Tartus, Riias, Kaunases ja Liepajas.

Nii laste mänguala kui spordisaalide suuruseks on kavandatud üle tuhande ruutmeetri.

OÜ Vilcon Ehitus tegutseb Eesti ehitusturul 2009. aastast. Firma on rajanud Eesti eri paigus nii kaubanduskeskusi, hotelle, kortermaju kui büroo- ja laohooneid. Ida-Virumaal on Vilcon Ehitus kõige rohkem tööd saanud Sillamäel, kus nad on ehitanud mitmeid NPM Silmeti tööstus- ja olmehooneid ning sadamas tegutseva ettevõtte Silsteve terminali laohooneid.

Jäähalli ja ujula ehituse alguseni kulub paar aastat

Tänavuse aasta alguses sai pargikeskust rajava osaühingu Jõhvi Pargi Arendus 51protsendilise osaluse omanikuks senise Eesti tuntud investeerimisgrupi EKE asemel OÜ Kuurium. Selle eelmise aasta novembris asutatud osaühingu taga on suuremat avalikkuse tähelepanu vältiv Lääne-Viru ettevõtja Elmo Ehrlich.

Tegu on viimase paarikümne aasta jooksul hoogsalt oma kinnisvaramaailma laiendava ettevõtjaga, kellele kuuluvad Kroonikeskus Rakveres, Sõbrakeskus Tartus, Kagukeskus Võrus ja veel mitmed kaubanduskeskused väiksemates Eesti linnades. Talle kuulub ka Aldari kauplusekett, millel on Lääne-Virus kaheksa ja Ida-Virus neli maapoodi.

Ehrlichile kuuluvad vägijookide müügiketid Super Alko ja City Alko. Eelmise aasta lõpus soetas ta poole osalusest kaupluseketis Alko1000, kes teeb edukat alkoholiäri Lätis Eestiga piirnevates linnades.

Pargikeskuse teist osa, mis hõlmab jäähalli, veekeskust ja hotelli, on kavas rajama asuda pärast esimese etapi valmimist.

44 protsenti Jõhvi Pargi Arendusest kuulub osaühingule Fogoza, millega on seotud isa ja poeg Hariton ja Dmitri Drajev, ning viie protsendi suurune on Jõhvi valla osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles