15aastase Nastja tapmises kahtlustatav noormees peeti kinni Narvas

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15-aastase Nastja sõbrannad tapmispäeval kuriteopaigal oma sõbrannat leinamas.
15-aastase Nastja sõbrannad tapmispäeval kuriteopaigal oma sõbrannat leinamas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Politsei pidas kinni 18aastase noormehe, keda kahtlustatakse 15aastase Kohtla-Järve neiu Nastja mõrvas. 

Tapmine leidis Kohtla-Järvel aset ööl vastu 15. aprilli või varahommikul. Neiu verise keha leidis Pärna tn 11 asuva õmblusvabriku hoovist umbes kella poole üheksa paiku hommikul üks juhuslik möödakäija − kohalik elanik Viktoria.

"Jalutasin seal koertega ning nägin inimest maas lamamas. Astusin juurde ja ütlesin: "Neiu... Neiu..." Aga ta ei hinganud enam. Kutsusin naabrimees Toliku, tema konstateeris surma ja helistas politseisse," rääkis naine hiljem Põhjaranniku ajakirjanikule.

Eksperdid avastasid surnukehalt noahaavad.

Tapetu on 15aastane Kohtla-Järve neiu Nastja Alljärv. Ta õppis erakoolis Intellekt, kus täna on välja kuulutatud leinapäev.

Juhtunu asjus on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raskendavatel asjaoludel toime pandud tapmist. Selle eest võib süüdimõistmise korral karistuseks määrata isegi eluaegse vanglakaristuse.

Politsei tegutses kiirelt

Politsei tegi kohe kindlaks, et keskööl oli neiu veel kodus, ent seejärel lahkus kodust, teavitamata sellest oma lähedasi.

Pühapäeva õhtul korraldasid politsei ja prokuratuur erakorralise pressikonverentsi.

"Kogu meie meeskond töötab selle nimel, et leida tütarlapse tapja. Praegu töötame mitme versiooni kallal. Peame võimalikuks ka seda, et ohver võis tapjat tunda," teatas Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Rainet Juuse, märkides ühtlasi, et esimesed 24 tundi pärast kuriteo toimepanemist on politseile kõige tähtsamad.

Kiire tegutsemine tõigi tulemusi: juba kella 19.30 paiku pidas politsei kahtlusaluse kinni. Kinnipeetuks osutus 18aastane noormees, kes aga tabati üllatuslikult hoopis Narvast. Kinnitust leidis tõsiasi, et oletatav tapja ja tema ohver olid omavahel tuttavad.

Täna (teisipäeval) arutab Viru maakohus prokuratuuri taotlust kinnipeetu edasiseks vahi all pidamiseks.

"Tunnustan politseid kiire töö eest! Just selline tõhus tegutsemine kasvatab ühiskonnas usaldust korrakaitsjate vastu. Kahjuks jõuab kurjus mõnikord oma töö ikkagi ära teha. Avaldan sügavat kaastunnet hukkunu lähedastele," kirjutas siseminister Andres Anvelt Facebookis.

Noored kahtlustavad tapetu endist poiss-sõpra

Ehkki õiguskaitseorganid tapmises kahtlustatava nime ei avalikusta, kinnitavad paljud Kohtla-Järve noored, et tegemist on tapetud Nastja endise poiss-sõbra Artjomiga. Nastja sõprade sõnul suundunud Artjom tapmispäeval tõepoolest ootamatult Narva ning olnud ise seejuures verine.

"Kõik on täiesti veendunud, et see oli tema," sõnas üks noortest.

Tapetud tüdruku sõprade sõnul õpib ja elab 18aastane Artjom ajutiselt Narvas ning seal olevatki Nastja temaga pidevalt kohtumas käinud. Artjomi alaline elukoht on aga Kohtla-Järvel ning tema kodu asub mitte kaugel kohast, kust leiti tapetu surnukeha.

Nastja sõbrannad rääkisid tapmispäeval, et suhted noormehega olid Nastjal viimasel ajal halvad. Nende sõnul olevat noormees Nastja kallal ka vägivalda tarvitanud.

Viru ringkonnaprokuratuur ei kinnitanud ega lükanud ümber Artjomi võimalikku seotust nimetatud tapmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles