Narva ilusalongis pussitati surnuks 42aastane naine

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma naise tapmises kahtlustatav Sergei toimetatakse kohtusaalist välja konvoi saatel. Mees otsustati kohtueelse menetluse ajaks vahi alla jätta.

ILJA SMIRNOV
Oma naise tapmises kahtlustatav Sergei toimetatakse kohtusaalist välja konvoi saatel. Mees otsustati kohtueelse menetluse ajaks vahi alla jätta. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

Ida-Virumaad on vapustanud järjekordne jõhker mõrv, mis seekord leidis aset Narvas: 42aastane meesterahvas peksis oma naise läbi ja pussitas ta siis surnuks. Mõrva oletatav põhjus on armukadedus.

Laupäeval, 21. aprillil kell 22.15 leiti Narvas Juhkentali tänavas asuvast ilusalongist 42aastase Jelena surnukeha, millel olid silmanähtavad vägivalla tundemärgid. Otse kuriteopaigal pidas politsei kinni tapetu abikaasa − 42aastase Sergei.

Olemasolevatel andmetel peksti Jelena oma ilusalongis läbi ja pussitati seejärel surnuks. Ruumis on senimaani näha võitluse jälgi: asjad on laiali loobitud, mööbel pikali lükatud ja seintel vereplekid.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb tapmist, mis on toime pandud raskendavatel asjaoludel ehk eriti piinaval või julmal viisil. Selle eest võib süüdimõistmise korral karistuseks määrata vangistuse alates kaheksast aastast kuni eluaegseni.

Täpselt samamoodi klassifitseeriti nädal aega varem, ööl vastu 15. aprilli Kohtla-Järvel Pärna tänaval aset leidnud mõrv, mille käigus pussitas kurjategija surnuks 15aastase Kohtla-Järve neiu Nastja. Selle kuriteo sooritamises kahtlustatavana peeti õige pea kinni tapetud neiu endine poiss-sõber Artjom (18).

Vabaduses ohtlik

Eile päeval otsustati Viru maakohtu Narva kohtumajas toetada Viru ringkonnaprokuratuuri taotlust võtta tapmises kahtlustatav Sergei kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.

"Kuigi kahtlustataval ei ole kehtivaid kriminaalkaristusi, saab käesoleva kahtlustuse aluseks olevate asjaolude pinnalt rääkida mehe kalduvusest toime panna isikuvastaseid kuritegusid ning esineb reaalne oht, et vabaduses võib mees toime panna uue kuriteo," selgitas Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Jaanika Kõrgmaa.

Kahtlusalune Sergei tundus kohtus rusutuna ning tema nägu oli ära kraabitud, mis võib anda tunnistust mõrvari ja ohvri vahel aset leidnud võitlusest. Konvoi saatel kohtusaalist väljunud mees ei vastanud ajakirjaniku küsimusele, mis siis tol õhtul ikkagi juhtus, vaid piirdus napi palvega ta rahule jätta: "Pole vaja..."

Perekonna traagiline lugu

Tapetu on Narvas üsna tuntud meigispetsialist, kosmeetik ja maniküürija Jelena Gadzovskaja. Tema salong rendib eraldi sissepääsuga ruumi vanas kontorihoones otse Viru maakohtu Narva kohtumaja kõrval.

Sergeiga tekkisid Jelenal lähedased suhted mõni aeg pärast Jelena esimese abikaasa, Narvas tuntud ja üsnagi eduka ärimehe Andrei Gadzovski surma.

Andrei Gadzovski (37) leiti 2012. aasta 6. jaanuaril Narvast Malmi tänava maja pööningult pooduna. Ning ehkki meedikud kinnitasid, et tegu oli enesetapuga, paljud meest tundnud inimesed selles kahtlesid. Politsei uurimist siiski ei algatanud.

Gadzovski kuulus kuue firma juhatusse. Tema kõige kuulsam ettevõte Alfatom Gaasi ja Soojuse OÜ tegeleb tänini gaasitööde ja -seadmetega. Enne oma surma tegeles Gadzovski aktiivselt Narvas kinnisvara soetamisega ning selles olevat väidetavalt osalenud ka tema partnerid Venemaalt.

Abielust Andrei Gadzovskiga on Jelenal kaks tütart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles