Süüdimõistev otsus jõustus ja Jefimov peab lahkuma

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juristina töötav Narva volikogu esimees Aleksandr Jefimov jäi kelmuses süüdi ning on sunnitud ametist taanduma. ILJA SMIRNOV
Juristina töötav Narva volikogu esimees Aleksandr Jefimov jäi kelmuses süüdi ning on sunnitud ametist taanduma. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

Narva linnavolikogu esimehe Aleksandr Jefimovi lõpliku süüdijäämise tõttu peab volikogu kahe kuu jooksul valima uue esimehe, seni täidavad tema tööülesandeid kaks volikogu aseesimeest.

"Jefimov ei pea tagasi astuma, see toimub automaatselt," selgitas Narva linnavolikogu kantselei juhataja Igor Širai reedel BNS-ile, viidates, et selleks pole vaja volikogul istungiks koguneda.

Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele peatuvad volikogu liikme volitused, kui tema suhtes on jõustunud tahtliku kuriteo eest süüdimõistev kohtuotsus või kui riigikohtule esitatud kassatsioonkaebust ei võetud menetlusse või riigikohus on kaebuse läbi vaadanud ja rahuldamata jätnud. Mullu juuli lõpus määras Viru maakohus Jefimovile ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane kahe aasta pikkusel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu. Neljapäeval otsustas riigikohus Jefimovi kassatsioonikaebust menetlusse mitte võtta.

Rääkides Jefimovi ajutisest asendamisest, märkis Širai, et volikogul on kaks aseesimeest - Larissa Olenina ja Jelena Pahhomova -, kes saavad Jefimovit asendada. "Asendamine toimub vastavalt seadusele, ega siin ei ole midagi erilist. Alati on olemas inimene, kes ajutiselt täidab volikogu esimehe kohustusi, kui ei ole volikogu esimeest," rääkis Širai.

Tema sõnul oli järgmine volikogu istung kavandatud 23. augustile, kuid nüüd tuleb see varasemaks tuua.

"Istung peaks kindlasti varem toimuma, muidu läheb kahe kuu tähtaeg üle. Kui kahe kuu joksul volikogu ei vali, siis saadetakse volikogu saadetakse laiali ja tulevad asendusliikmed. Suure tõenäosusega valitakse selle aja jooksul uus volikogu esimees ära," ütles Narva linnavolikogu kantselei juhataja Širai BNS-ile.

Viru maakohus tunnistas Aleksandr Jefimovi möödunud aasta 28. juulil süüdi haigekassa rahaga seotud kelmuses ning määras talle tingimisi ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse. Kohus rahuldas ka haigekassa nõudeavalduse ning kohustas Jefimovit haigekassale tagastama 2495 eurot ja 83 senti. Ülejäänud 2500 eurot oli Jefimov juba varem vabatahtlikult tagasi maksnud. Süüdistus tõukus sellest, et Jefimov sai FIEna haigekassalt haigushüvitist, aga ei teavitanud volikogu kantseleid, et on haiguslehel, mistõttu maksti talle ka volikogu esimehe hüvitist.

Tartu ringkonnakohus jättis tänavu 22. jaanuaril maakohtu otsuse jõusse ning kuna riigikohus ei võtnud eile tema kaebust menetlusse, on süüdimõistev otsus Jefimovi suhtes jõustunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles